ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Sparta City Night Run 2023. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Sparta City Night Run 2023 – Προκήρυξη

Οι Σπαρτιάτες Δρομείς με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Π.Ε Λακωνίας) και του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνουν στην Σπάρτη Λακωνίας στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 το 2ο Sparta City Night Run. Ένας αγώνας που έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την στήριξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν θα δωθούν στο Ειδικό Σχολείο για την αγορά εξοπλισμού.

Το 2ο Sparta City Night Run περιλαμβάνει :

  • Αγώνα 10 χλμ και 5 χλμ
  • Δυναμικό βάδισμα 5 χλμ
  • Παιδικό αγώνα 1000 μέτρων περίπου

Ώρες εκκινήσεων – Λήξεων:

– 5 χλμ και 10 χλμ : Σάββατο 16/09/2023 με ώρα εκκίνησης 19:00
– Δυναμικό βάδισμα 5 χλμ: Σάββατο 16/09/2023 με ώρα εκκίνησης 19:15
– Παιδικό αγώνα: Σάββατο 16/09/2023 με ώρα εκκίνησης 18:30

Η εκκίνηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή 5 χιλιομέτρων όπου οι αθλητές θα πρέπει να την διανύσουν μια φορά, ενώ οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 10 χλμ δύο φορές. Εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Σπάρτης . Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης.

Όριο αγώνα : 2 ώρες

Σταθμός Τροφοδοσίας στο μέσο της κυκλικής διαδρομής έξω από το στάδιο Σπάρτης, στο σταθμό τροφοδοσίας θα προσφέρεται νερό ή αναψυκτικό.

Όροι Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 5 και 10 χλμ έχουν άτομα 12 ετών και άνω (γεννημένα τουλάχιστον το 2011), για τους ανήλικες από 12 έως και 18 ετών απαραίτητη η έγγραφη έγκριση του κηδεμόνα.

Ο Αθλητής, μέσω της αποδοχής της δήλωσής καλής υγείας και των όρων συμμετοχής κάτω από την εγγραφή του, αποδέχεται τους ισχύοντες κανονισμούς, σέβεται και υπακούει στις υποδείξεις των διοργανωτών, των υπευθύνων ασφαλείας και των κριτών του αγώνα.

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή, εφόσον έχει γίνει η εγγραφή και έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή εντός της ανακοινωμένης προθεσμίας.

Ο κάθε αθλητής φέρει την υποχρέωση να έχει τον αριθμό συμμετοχής του στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Ασφάλεια – Υγειονομική κάλυψη

Όλοι οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα τρεξίματος.

Για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου περιστατικού, οι διοργανωτές επιτηρούν τη διαδρομή και προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε αθλητές όπου την χρειαστούν. Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, ομάδα Διάσωσης, γιατρός, φυσικοθεραπευτής και ασθενοφόρο.Είναι πιθανό να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα ή η ματαίωση αυτού λόγω κακοκαιρίας ή ανωτέρας βίας

Βραβεύσεις

Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν στις 21:30. Στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες με ειδικό βραβείο. Όλοι ανεξαιρέτως οι δρομείς θα λάβουν μετάλλιο. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό t-shirt του αγώνα και σακίδιο πλάτης.

Γραμματεία αγώνα

Η γραμματεία του αγώνα – για παραλαβή αριθμών συμμετοχής ΚΑΙ για νέες εγγραφές θα λειτουργεί στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης σε περίπτερο των Σπαρτιατών Δρομέων τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Πέμπτη 14/09/2023 και ώρες 18.00 – 22.00
  • Παρασκευή 15/09/2023 και ώρες 18.00 – 22.00
  • την ημέρα του αγώνα από τις 11.00 το πρωί.

Κόστος Συμμετοχής – Έγγραφη

Για να γραφτείτε στον αγώνα παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στον πίνακα εδώ.

  • 10 χιλιόμετρα : 10 ευρώ
  • 5 χιλιόμετρα : 10 ευρώ
  • Δυναμικό βάδισμα : 5 ευρώ

Το εν λόγω ποσό θα πρέπει να το καταβάλλεται μέχρι την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στον κάτωθι λογαριασμό (τυχόν τραπεζικά έξοδα βαραίνουν τον συμμετέχοντα):

IBAN : GR2801713400006340138178215 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ), Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ.

Έγγραφη:

Για να δηλώσετε εγγραφή, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/09/2023

Τα πακέτα συμμετοχής περιλαμβάνουν :

  • Αριθμό συμμετοχής
  • Chip Χρονομέτρησης για το αγώνισμα των 5 και 10 χλμ
  • Αναμνηστικό Τ-shirt του αγώνα
  • Σακίδιο πλάτης
  • Αναμνηστικό μετάλλιο
  • Υδροδοσία στο σταθμό τροφοδοσίας
  • Παροχή πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτική κάλυψη από έμπειρες Εθελοντικές Ομάδες διασωστών και τον γιατρό της Διοργάνωσης.

Πολιτική ακύρωσης

Εάν κάποιος αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να ενημερώσει τους διοργανωτές μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση: ‎spartanrunners@yahoo.gr

Λόγω του ότι ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφονται τα χρήματα συμμετοχής. Ο αθλητής μπορεί να ενημερώσει στο παραπάνω email με την διεύθυνση του ώστε να του αποσταλούν τα δώρα του αγώνα με δική του χρέωση αποστολής.

Σε περίπτωση διακοπής ή ακύρωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης, δεν θα επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

Δεν είναι δυνατή η αλλαγή από το ένα αγώνισμα της διοργάνωσης στο άλλο.

Ποινές και Ενστάσεις

Ενστάσεις μπορούν να γίνουν μόνο από τον ίδιο τον αθλητή και μόνο 30 λεπτά το αργότερο μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της είναι τελική.

Η Διοργανώτρια Επιτροπή φέρει το δικαίωμα αποκλεισμού κάποιου αθλητή, εφόσον λάβουν χώρα οι ακόλουθες παραβιάσεις:

  1. Μη προσκόμιση ή αλλοίωση του αριθμού συμμετοχής του αθλητή
  2. Αξιοποίηση εξωτερικής βοήθειας
  3. Αξιοποίηση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου
  4. Παρεμπόδιση άλλου αθλητή
  5. Αντιαθλητική συμπεριφορά
  6. Μη συμμόρφωση με τις οδηγίες των κριτών
  7. Αγένεια και ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, τους κριτές, τους εθελοντές, τη γραμματεία.
  8. Χρήση απαγορευμένων ουσιών ή ναρκωτικών
  9. Άρνηση για έλεγχο
  10. Άρνηση εξέτασης από γιατρό της διοργάνωσης, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.
  11. Εγκατάλειψη του αγώνα και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει αποκλεισμό από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

ΓΕΝΙΚΑ

Όλοι οι παράπλευροι και οι κάθετοι δρόμοι πλησίον της Παλαιολόγου θα είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, και θα υπάρχει η ανάλογη υποστήριξη από την Τροχαία της Σπάρτης.

Θα υπάρχει στην εκκίνηση των αγώνων μουσική με ηχεία.

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων / η συμμετέχουσα δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα αλλά επιθυμεί να παραλάβει το πακέτο αθλητή, η διοργάνωση μπορεί να το αποστέλλει ΜΟΝΟ με τη χρέωση του παραλήπτη.

Πνευματικά Δικαιώματα

Με την εγγραφή στον αγώνα, κάθε αθλητής επιτρέπει τη φωτογράφηση ή/και βιντεοσκόπηση αυτού, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και κατά τη διάρκεια της απονομής, για διαφημιστικούς σκοπούς.

Αποποίηση Ευθύνης

Η διοργανώτρια επιτροπή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν, έχουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτούς και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.

Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα, αν υπάρξει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή απορίες επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα:

– Χρήστος Αναγνωστάκος – Πρόεδρος των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ(6932338501)
– Γεώργιος Χρηστάκος – Ταμίας των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ( 6988885704)

Ή στα εξής email: spartanrunners@yahoo.gr

Μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω την προκήρυξη με τον πίνακα ομαδικών εγγραφών

SPARTA-CITY-NIGHT-RUN-2023 – Προκήρυξη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις