Η καρδιά του στίβου θα χτυπήσει πάλι, δικαίως, στην Πάτρα!
ΠΑΤΡΑ. Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα χτυπήσει για 5η συνεχόμενη χρονιά η καρδιά του Ελληνικού Στίβου. Αυτή τη φορά μάλιστα το στολίδι της πόλης δεν θα φιλοξενήσει μόνο στις 8 και 9 Αυγούστου το κορυφαίο εθνικό γεγονός του αθλήματος που είναι το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ αλλά και άλλα τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα, που θα τα υποδεχτεί ντυμένο με το νέο εντυπωσιακό χλοοτάπητα του τελευταίας γενιάς.
Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 που θα προηγηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου και για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Συνθέτων (Δέκαθλο) Ανδρών-Γυναικών και Νέων Ανδρών-Γυναικών (Κ23) που θα ακολουθήσουν στις 10,11 Αυγούστου, μιας και φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η υγειονομική κρίση θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά.
Απ’ ότι φαίνεται η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να φέρει στην Πάτρα όλες αυτές τις κορυφαίες διοργανώσεις του, που αναδεικνύουν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο ως ναό του Ελληνικού στίβου, έρχεται να επιβραβεύσει και να επιβεβαιώσει ότι οι μεγάλες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Διοικούσας Επιτροπής των Σταδίων για τον αθλητισμό, απέδωσαν καρπούς.
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που με σχεδιασμό και κυρίως με το μεράκι των εργαζομένων του Δήμου από απαξιωμένο, εγκαταλελειμμένο, βρώμικο και λεηλατημένο μετατράπηκε στην πιο άρτια, σύγχρονη κι ελκυστική αθλητική δομή της χώρας, που παρέχει στους αθλητές υψηλού επιπέδου ασφάλεια κι ευνοϊκές συνθήκες για αγώνες και προετοιμασία.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές, προπονητές, αλλά και θεατές για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το μεγάλο έργο ύψους 1.000.000 ευρώ της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Σταδίου, που έχει ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με μελέτη των εργαζομένων του Δήμου.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου βρίσκεται στην τελική της φάση και αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το έργο περιλαμβάνει φωτισμό, ψύξη, θέρμανση, αυτοματισμούς, ζεστό νερό, BMS (ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης βλαβών), ηλεκτρονικές γιγαντοοθόνες, φωτοβολταϊκά και γεωθερμία.
Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί η αντικατάσταση των φθαρμένων τεχνικών χλοοταπήτων των γηπέδων ποδοσφαίρου 7 Χ 7 και θα εκσυγχρονιστούν τα γήπεδα αθλοπαιδιών.
Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις σειρά θα πάρουν η συντήρηση της σκεπαστής εξέδρας (η οποία έχει ελεγχθεί), η εγκατάσταση συστήματος εισόδου τουρνικέ και οι εκσυγχρονιστικοί εξοπλισμοί και οι επιστημονικοτεχνικές παρεμβάσεις σε βοηθητικούς χώρους (γυμναστήρια, αίθουσα αποθεραπείας, φυσικοθεραπευτήριο, εργομετρικό κέντρο και αποδυτήρια). Επίσης από κατασκευής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης της χωρητικότητας του κατά 10.000 θέσεις.
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των έργων το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα διαθέτει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση του Παγκόσμιου Αθλητισμού.