ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το δεύτερο Europe Youth tournament του Λουτρακίου, το οποίο θα γίνει 3-7/04 ξανά στη μεγάλη εγκατάσταση του Sport Camp, όπως και τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι Οπεν με ομαδικά κι ατομικά αγωνίσματα που έχουν θεσπιστεί από πέρυσι και αφορούν στις ηλικιακές κατηγορίες Under 13 και Under 15.

Διοργανώτρια η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος κι ήδη από τα αριθμητικά δεδομένα που δημοσίευσε η ETTU προκύπτει το πιο θετικό στοιχείο για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος.
Με 68 αθλητές κι αθλήτριες από οκτώ χώρες, η απήχηση του φετινού Οπεν στο εξωτερικό είναι αισθητά μεγαλύτερη από πέρυσι, γεγονός που από τη μια πλευρά δικαιώνει την ΕΦΟΕπΑ για την απόφασή της να ζητήσει και φέτος τέτοιο τουρνουά κι από την άλλη την ενθαρρύνει να μοχθήσει για μία συνολικά πολύ καλή εικόνα. Σημαντικό, επίσης, ότι θα έρθουν σπουδαίοι αθλητές από το διεθνές στερέωμα!

Το τουρνουά στο Λουτράκι Κορινθίας είναι το τρίτο στα φετινά Europe Youth Series και περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα. Το ομαδικό, το απλό και το διπλό μικτό. Προηγήθηκαν οι αγώνες στην Κροατία και την Τουρκία. Θα ακολουθήσουν η Βοσνία, η Σερβία κι η Τσεχία.
Πλην της «οικοδέσποινας» χώρας θα έχουν εκπροσώπους η Αγγλία, η Ρουμανία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Σερβία και η Κύπρος. Τον Οκτώβριο του 2023 είχαν αθλητές μόνο η Γεωργία κι η Δανία.

Στο ομαδικό, που φέτος θα γίνει με ξεχωριστές ομάδες αγοριών και κοριτσιών και όχι με μικτές συνθέσεις, οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 12 κι έξι αντίστοιχα σε αθλητές και αθλήτριες έως 15 ετών κι ακόμα επτά και τέσσερις αντίστοιχα σε αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών.
Η Ελλάδα σχημάτισε έξι ομάδες στους παίδες, τρεις στις κορασίδες, τέσσερις στους παμπαίδες και δύο στις παγκορασίδες.

Συνολικά, 64 παιδιά έχουν δηλωθεί στο ομαδικό κι επισημαίνουμε ότι η κάθε ομάδα μπορεί να έχει και δύο αθλητές ή αθλήτριες στη σύνθεση (σύστημα κορμπιγιόν).

Στο απλό U15 πρόκειται ν’ αγωνιστούν 43 παίδες και 25 κορασίδες. Στο απλό U13 είναι 18 παμπαίδες κι 11 παγκορασίδες. Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές θ’ αγωνιστούν και στην παραπάνω κατηγορία.

Συνολικά 68 οι τελικές ατομικές δηλώσεις με δύο χώρες να μην έχουν παρουσία στο ομαδικό: Τη Σερβία και την Κύπρο.

Καθώς υπήρχε μεγάλο περιθώριο μέχρι τον μάξιμουμ αριθμό συμμετοχών (176), κατέστη δυνατό ν’ αγωνιστούν όλα τα παιδιά από την Ελλάδα που είχαν δηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον. Συνολικά 31. Έτσι, οι ελληνικές συμμετοχές αναμένεται να είναι 21 στο απλό U15 αγοριών, δέκα στο απλό U15 κοριτσιών, οκτώ στο απλό U13 αγοριών και τέσσερις στο U13 κοριτσιών.

Στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων αναφέρονται 14 ζευγάρια, στο διπλό μικτό παμπαίδων-παγκορασίδων εννιά, αλλά βέβαια αρκετά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι σε αναζήτηση παρτενέρ.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Σημαντικά περισσότερες οι συμμετοχές άρα πιο υψηλό και το αγωνιστικό επίπεδο, αφού έρχονται χώρες παραδοσιακά δυνατές στις μικρές ηλικίες και ταλέντα με πολύ καλές θέσεις στους αυτόνομους πίνακες αξιολόγησης της ETTU. Κι αυτό το στοιχείο πολύ ουσιαστικό για τους Έλληνες αθλητές και τα αγωνιστικά τεστ που τους περιμένουν.

Ενδεικτικά: Ο Βέλγος Μαξίμ Ντεγκίβ, νούμερο 18 τον Μάρτιο στην ευρωπαϊκή κατάταξη U15, ο Κροάτης Ντένι Βάλε, Νο 23, o Άγγλος Κάσπερ Πιβοβάρ, Νο 38, ο Πολωνός Γιαν Μρουγκάλα, Νο32 στην παγκόσμια κατάταξη κ.α.

Από την U13 των αγοριών ο Αλεξάντρου Ποπ, νούμερο 4 στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα, κι ο, επίσης, Ρουμάνος Νταβίντ Τόρο, Νο 7.

Από την U15 των κοριτσιών θα είναι παρούσες η Καταρζίνα Ραϊκόφσκα από την Πολωνία, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 8 της Ευρώπης τον Μάρτιο κι η Ανρέα Μπαϊάσου από τη Ρουμανία, Νο 12, η Πολωνέζα Μάγια Λακόμα, Νο 16, κι η Σέρβα Μάγια Βάιο, Νο 18, και από την U13 η Λουτσία Κόμπος από την Πολωνία, που είναι στο νούμερο 16 κι η Ρουμάνα Ρομπέρτα Μάγια Μαντάρ, Νο 32.

Τέλος, όλοι οι αθλητές μας εντάχθηκαν και σε ομάδες, οι οποίες μετά την τελική έγκριση της Επιτροπής Προπονητών της ΕΦΟΕπΑ είναι οι εξής:

Κατηγορία Κ15 αθλητών:
Ελλάδα 1 Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Κώστας Φάκαρος
Ελλάδα 2: Αναστάσιος Φουσέκης, Γιάννης-Παναγιώτης Κιοσελόγλου
Ελλάδα 3: Δημήτρης Γεωργαλλίδης, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής
Ελλάδα 4: Παναγιώτης Σκούντζος, Μαρκ-Λούκας Στάφορντ
Ελλάδα 5: Κωνσταντίνος Ισαακίδης, Χρήστος Τσιώτος
Ελλάδα 6: Απόστολος Κοσσίδας, Γιάννης-Αχιλλέας Σαρηγιάννης, Κωνσταντίνος Τούλιας

Κατηγορία Κ15 αθλητριών:
Ελλάδα 1: Βασιλική Μπουλά, Άντζελα Νούρε
Ελλάδα 2: Στέλλα Μαυροματάκη, Γεωργία Σπανού
Ελλάδα 3 : Δέσποινα Δημητρίου, Αρετή Κομπούρη

Κατηγορία Κ13 αθλητών:
Ελλάδα 1: Γιώργος Σασσάνης, Απόστολος Βατσακλής
Ελλάδα 2: Μιχάλης Μπιτχαβάς, Σπύρος Φουσέκης
Ελλάδα 3: Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Γιώργος Κούβελας
Ελλάδα 4: Αλέξανδρος Μίγγος, Εμμανουήλ Πογιατζής

Κατηγορία Κ13 αθλητριών:
Ελλάδα 1: Αλεξάνδρα Μαυρίδη, Αφροδίτη Σαρικάκη
Ελλάδα 2: Σοφία Φίλη, Ιωάννα Κομπούρη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις