ΣΠΑΡΤΗ. Σπαρτιάτης πολίτης που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του περιγράφει περιστατικό που προβληματίζει. Ό,τι έζησε ο πολίτης το μετέφερε στην Αστυνομία όπως και τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, 11 παρά με 11 το αργότερο, το βράδυ έγινε το εξής συμβάν. Στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στην δεύτερη πύλη του κάστρου στο Μυστρά συγκεκριμένα στο πρώτο παγκάκι δεξιά είχα σταθμεύσει το αμάξι μου όπου είχα πάει νυχτερινή βόλτα λόγω των εορταστικών ημερών με την κοπέλα μου.

Ενώ βρισκόμασταν εκεί περίπου μία ώρα με αρκετά αμάξια να διέρχονται, ένα σταμάτησε στα 20 μέτρα μετά από εμάς με ανοιχτά τα φώτα θέσεως χωρίς όμως να κατέβει κάποιος. Η κοπέλα μου, μου ζήτησε να φύγουμε αλλά εγώ την καθησύχασα πως κάποιος θα έφερε την κοπέλα του βόλτα όπως κάναμε και εμείς.

Μετά από δέκα λεπτά με ένα τέταρτο άνοιξε τα μπροστινά φώτα ο οδηγός χωρίς όμως να αποχωρεί. Μετά από δύο λεπτά (προφανώς είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία) καταφτάνουν άλλα τρία αμάξια που σταματούν πίσω μας το ένα δίπλα στο άλλο για λιγότερο από ένα λεπτό. Μετά αποχωρούν προσπερνώντας μας. Εμείς προφανώς φύγαμε αμέσως γιατί φοβήθηκαμε που σταμάτησαν πίσω μας έστω για λίγο. Μετά πήραμε την κατεύθυνση για Σπάρτη . Περνώντας έξω από το κατάστημα Ξενία του Μυστρά ,το οποίο ήταν ανοιχτό, στρίψαμε στο πάρκινγκ για να βρεθούμε με κόσμο καθώς τα τέσσερα αμάξια ( προφανώς τα τρία που ήρθαν μαζί και προφανώς ειδοποιήθηκαν από αυτό που είχε σταθμεύσει νωρίτερα λίγο μακριά μας) ήταν πίσω μας! Τα τέσσερα αμάξια συνέχισαν κανονικά προς την πλατεία του Μυστρά. Εμείς μετά κάναμε το ίδιο.

Κρίσιμες λεπτομέρειες είναι ότι δύο λεπτά πριν καταφτάσουν τα τρία αμάξια το αμάξι που ήταν εκεί άνοιξε τα φώτα χωρίς να αποχωρεί. Προφανώς ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι καταφτάνουν οι άλλοι. Δεύτερη λεπτομέρεια ότι τα αμάξια σταμάτησαν έστω για λίγο πίσω μας ακριβώς που δείχνει ότι ήρθαν για εμάς ενημερωμένοι από τον άλλον. Τρίτη λεπτομέρεια ότι αποχώρησαν αμέσως , δεν παρέμειναν καθόλου στο σημείο, έφυγαν τόσο γρήγορα που μας έφτασαν και βρέθηκαν από πίσω μας. Άρα για ποίο λόγο ήρθαν; προφανώς για εμάς με άγνωστες διαθέσεις, προφανώς όχι αγαθές.

Είναι συμμορία που τριγυρνά στις ερημιές. Αυτός είναι ο λόγος που δημοσιοποιώ το συμβάν για να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και να έχουν ιδιαίτερα το νου τους κοπέλες, ανήλικοι και ζευγαράκια.

Συμβουλή: αν είστε σε ερημική περιοχή βόλτα και σταματήσει κάποιο αμάξι ποτέ μην το θεωρήσετε τυχαίο. Αποχώρησε αμέσως για να αποφύγετε τα χειρότερα!

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί το ΑΤ Σπάρτης και για κακή τους τύχη στην διάθεση του έχει μια από τις τέσσερις πινακίδες που συγκρατήσαμε…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις