ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ. Εντοπίστηκε και συνελήφθη πριν από λίγο από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά ένας από τους συνεργούς του 20χρονου Ρομά που είχαν ταυτοποιηθεί μετά την καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο συνεργοί τους, από τους οποίους μόνο ο ένας έχει ταυτοποιηθεί.

Το πρωί της Δευτέρας είχε συλληφθεί ένας 20χρονος Ρομά που μαζί με άλλους τρεις είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων. Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας είχαν κλέψει τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Το χρονικό

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, περίπου στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που καταδίωκε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από ιατροδικαστή, ενώ επίσης παραγγέλθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του θανόνοντος αστυνομικού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις