ΓΑΣΤΟΥΝΗ. Την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση ενός σοβαρού περιστατικού με πυροβολισμούς και τον τραυματισμό ενός ανήλικου, που αναστάτωσε την περιοχή της Γαστούνης στην Ηλεία λίγο μετά τις 11 τη νύχτα της Δευτέρας, βρήκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν έναν από τους δράστες και αναζητούν άλλους δυο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το επεισόδιο συνέβη έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, όταν ξέσπασε άγριος καυγάς για άγνωστη αιτία μεταξύ τριών ανδρών από κοντινό χωριό και μιας ομάδας τεσσάρων Ρομά, εναντίον των οποίων πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα ένας από τους πρώτους, με αποτέλεσμα τα σκάγια να τραυματίσουν στην πλάτη έναν 15χρονο Ρομά.

Στο σημείο έφτασαν περιπολικά του τοπικού τμήματος, όμως δεν βρήκαν τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο, καθώς είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Ωστόσο, λίγο αργότερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα Πηνειού ένας από τους Ρομά και υπέβαλε μήνυση για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, εξύβριση και σωματική βλάβη, κατονομάζοντας τους δράστες ηλικίας 35, 34 και 31 χρόνων.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων Ηλείας, ο ένας από αυτούς εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής προσπαθώντας να διαπιστώσουν πώς ακριβώς συνέβη το αιματηρό επεισόδιο και για ποιο λόγο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις