ΣΠΑΡΤΗ. Συνελήφθησαν, σήμερα 17.2.2022 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κοινότητα Αμυκλών του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, δύο ημεδαποί, Ρομά, ηλικίας 17 και 19 ετών, αντίστοιχα, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι δύο Ρομά, χθες (16.2.2022) το απόγευμα, στην κοινότητα Αμυκλών του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων. Οι δύο ηλικιωμένοι βρίσκονταν στο ισόγειο της οικίας όταν η 82χρονη αντιλήφθηκε θόρυβο στον όροφο. Ανεβαίνοντας αντίκρισε τους δύο Ρομά που ερευνούσαν το χώρο, και οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, την έσπρωξαν, ρίχνοντας την στο δάπεδο. Να σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη έχει βηματοδότη στην καρδιά.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας και του επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, λίγες ώρες αργότερα, τους εντόπισαν στις οικίες τους στις Αμύκλες και τους συνέλαβαν.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και 37χρονη ημεδαπή, Ρομά, μητέρα του ανηλίκου 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του. Ο 17χρονος είναι πλέον γνωστός αφού έχει απασχολήσει τις αρχές πολλές φορές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή όπου θα οδηγηθούν αύριο. Κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η ηλικιωμένη μετά το συμβάν διεκομίσθη προληπτικά στο Νοσοκομείο λόγω της ευαίσθητης υγείας της. Κατά τις πληροφορίες οι δύο Ρομά δεν πρόλαβαν να κλέψουν τίποτα, παρ΄όλα αυτά θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κακούργημα που διέπραξαν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις