ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Φωτιά ξέσπασε στην Παντάνασσα Λακωνίας, μεταξύ Νεάπολης και Μονεμβασίας στην περιοχή Ιερά Mονής Παναγίας Παντάνασσας Βοιών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ελισσαίος του δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 14:00 και δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

Η πυρκαγιά καίει σε κατάφυτη ορεινή περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

Άγιος Ελισσαίος Μονεμβασίας

Ο Άγιος Ελισσαίος είναι οικισμός της τοπικής κοινότητας Παντανάσσης, της δημοτικής ενότητας (τέως δήμου) Βοιών, του δήμου Μονεμβασίας, της περιφερειακής ενότητας (τέως νομού) Λακωνίας, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης.Πριν το σχέδιο Καποδίστριας και το πρόγραμμα Καλλικράτης, ανήκε στην επαρχία Επιδαύρου Λιμηράς του νομού Λακωνίας, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Ο Άγιος Ελισσαίος είναι ημιορεινός οικισμός στη ΝΑ. Λακωνία, προς την πλευρά του Λακωνικού κόλπου, κοντά στην επαρχιακή οδό Μονεμβασιάς-Νεαπόλεως και σε μέσο σταθμικό υψόμετρο 160. Απέχει 123 χλμ. περίπου ΝΑ. της Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις