ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24/3 στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα Ρομά που βρισκόταν στον χώρο του νοσοκομείου, προκάλεσε εντάσεις και στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr, άμεσα, έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κορίνθου, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, δέχτηκαν άγρια επίθεση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η ομάδα των Ρομά τους γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα ένας εκ των αστυνομικών να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ο 49χρονος αρχιφύλακας μεταφέρθηκε με περιπολικό σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στη μύτη. Για το περιστατικό δεν έγιναν συλλήψεις, καθώς οι φερόμενοι ως δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ένας εξ αυτών.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Κορινθία, με τους δράστες και των δύο επιθέσεων να παραμένουν ασύλληπτοι.

Καταδίκη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

«Το χθεσινό ήταν ένα γεγονός, από τα πολλά που ξεχείλισε το ποτήρι και αποδεικνύει περίτρανα την απαξίωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας με αστυνομικό προσωπικό. Η ξεγυμνωμένη πλέον Κορινθία καλείται να ανταπεξέλθει καθημερινά με λιγοστό προσωπικό της καθημερινότητας, όπως επίσης και η σημαντική μείωση της ενίσχυσης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, έχει σαν αποτέλεσμα τα καθημερινά επεισόδια και εξεγέρσεις αλλοδαπών, που για να κατασταλούν απασχολούν προσωπικό από όλες τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Κορινθίας.

Θέτουμε την Φυσική και Πολιτική προ των ευθυνών τους και τους καλούμε ΑΜΕΣΑ να ενισχύσουν τη Δ.Α. Κορινθίας με προσωπικό και την Κυβέρνηση επιτέλους να θωρακίσει το επάγγελμά μας και τα σε βάρος μας εγκλήματα να τιμωρούνται ανάλογα. Καλούμε επίσης τους τοπικούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταστήσουν σαφές στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ότι και οι πολίτες της Κορινθίας ανήκουν στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια, ώστε να ενισχυθούμε άμεσα, γιατί όπως έχουμε ξανά δηλώσει και θα το επαναλάβουμε, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις