ΑΧΑΪΑ. Δυο περιστατικά τηλεφωνικής απάτης με τη μέθοδο της υποτιθέμενης επιστροφής χρημάτων από την εφορία, οι οποίες κόστισαν στα θύματα σχεδόν 41.000 ευρώ, ερεύνησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας τις τελευταίες ημέρες και εξιχνίασαν το ένα από αυτά.

Σύμφωνα με το protothema.gr, θύμα της συγκεκριμένης περίπτωσης ήταν ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Ακράτας, στον οποίο τηλεφώνησε ένας άγνωστος που συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας, του είπε ότι δικαιούται επιστροφή από την εφορία και τον έπεισε να του δώσει τους κωδικούς του e-banking του, δήθεν για να του καταθέσει το ποσό. Όμως, μόλις απέκτησε πρόσβαση στους δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του ηλικιωμένου, μετέφερε από αυτούς σε άλλον το ποσό των 29.490 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ακράτας μετά την καταγγελία του θύματος, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο Ελλήνων, ενός άνδρα που παρίστανε τον τραπεζικό και μιας γυναίκας στον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδές Πατρών.

Θύμα του δεύτερου περιστατικού ήταν ένας άνδρας από άλλη περιοχή της Αχαΐας, ο οποίος δέχθηκε την Παρασκευή τηλεφώνημα από έναν επιτήδειο που παρίστανε τον λογιστή και τον έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την περυσινή φορολογική του δήλωση. Ο «μαϊμού» λογιστής έπεισε τον ανυποψίαστο άνδρα να του δώσει τους κωδικούς του e-banking του και μετέφερε από τον λογαριασμό του το ποσό των 10.700 ευρώ σε άλλον λογαριασμό. Η Ασφάλεια διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τα ίχνη του άγνωστου προς το παρόν απατεώνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις