ΣΠΑΡΤΗ. Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στη Σπάρτη (Χρύσαφα) και της γειτονιάς στην Αγία Βαρβάρα όπου έγινε το στυγερό έγκλημα με θύμα τον 57χρονο γιατρό και δράστη τον 69χρονο πεθερό του Παναγιώτη Προβιά.

Ο 69χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι σκότωσε το γαμπρό του γιατί κακοποιούσε την κόρη του Αγγελική Προβιά κάτι που διαψεύδουν τόσο η ίδια, όσο και ο γιος του που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η σύζυγος του δράστη φέρεται να είχε εμμονή μαζί του, καθώς δεν τον ήθελε για σύζυγο της κόρης τους. Άλλωστε μάρτυρας κατέθεσε πως η γυναίκα παρακολουθούσε τον καυγά από το θυροτηλέφωνο και φώναζε στον άντρα της «ρίξ’ του, ριξ του».

Η κόρη του 69χρονου, η οποία απουσιάζει από την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα έχει στο πλευρό της τα δυο της αδέρφια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα κατέθεσε αυτοβούλως στην αστυνομία ο ένας εκ των αδελφών της που έμενε μαζί με τους γονείς τους στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Τα τρία παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού που έχει συλληφθεί θα βρεθούν απέναντι στον πατέρα τους για το στυγερό έγκλημα.

Η εμμονή των πεθερικών με το θύμα και τα ασφαλιστικά μέτρα

Όπως αναφέρθηκε το θύμα, ο 57χρονος γιατρός, είχε πιεστεί αρκετά από τα πεθερικά του, όπως επιβεβαιώνουν και γείτονες της οικογένειας, οι οποίοι διατήρησαν την ανωνυμία τους. Αναγκάστηκε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τους, ώστε να απαγορεύεται να τον πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη της ορισθείσας από την απόφαση.

Όπως έγινε γνωστό, στον δράστη της επίθεσης και τη σύζυγό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνέργεια, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο 69χρονος περπατάει χαλαρός με την καραμπίνα στο χέρι

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και δείχνει τον 69χρονο να περπατάει χαλαρός στο δρόμο μετά τη δολοφονία του 57χρονου γαμπρού του, ενώ κρατάει και το φονικό όπλο στο χέρι του. Μάλιστα, δίπλα στον 69χρονο διακρίνεται και η σύζυγός του, που φέρεται νωρίτερα να τον προέτρεψε να δολοφονήσει τον άνδρα, φωνάζοντας από το θυροτηλέφωνο: «Ρίξ’ του, φά’ τον». Σημειώνεται, ότι ο 69χρονος εκτέλεσε τον γαμπρό του μπροστά στα μάτια της εγγονής του.

Ποια ήταν η αιτία του κακού;

Σε δεύτερο χρόνο πολλοί είναι οι περίοικοι και συμπολίτες της οικογένειας που αναζητούν τις αιτίες που οδήγησαν στο εν ψυχρώ έγκλημα τον 69χρονο από τα Χρύσαφα. Σημειώνουν ότι πριν από λίγα χρόνια ο γιατρός θύμα είχε ανοίξει ιατρείο στην Σπάρτη και έκτιζε και σπίτι στα Χρύσαφα. Η γυναίκα του Αγγελική λίγο αργότερα αποφάσισε να ανοίξει κατάστημα με γυναικεία είδη στην Κ. Παλαιολόγου, στη συμβολή με την οδό Μενελάου. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες ήταν οι σχέσεις του ζευγαριού και αν τελικά ήταν σε διάσταση. Σε κάθε περίπτωση όμως όποιες και αν ήταν οι επιλογές καθενός τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ δολοφονία. Δεν βρίσκεται εύκολα μια καραμπίνα στα χέρια ενός παππού που μπροστά στα μάτια της εγγονής σκοτώνει τον πατέρα της και γαμπρό του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις