ΗΛΕΙΑ. Για τις 3 Απριλίου έχει προσδιοριστεί η δίκη του 36χρονου σήμερα αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Δημήτρη Κουτρουμάνου στην Κάτω Παναγία Κυλλήνης, στις 31 Μαΐου του 2013.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιούνιο του 2013, έναν μήνα σχεδόν αργότερα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι είχαν ταυτοποιήσει και συλλάβει συνολικά τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχαν διαπράξει τη δολοφονία σε βάρος του 63χρονου στην Κυλλήνη, καθώς και μια σειρά από ληστείες και διαρρήξεις σε περιοχές του Ηλειακού Κάμπου.

Σε βάρος του 36χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Αμαλιάδας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε εκτελεστεί, καθώς ο αλλοδαπός διέφευγε της σύλληψης. Έπειτα από τη δίωξή του με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης συνελήφθη σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης και οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί για τη δολοφονία του Δημήτρη Κουτρουμάνου.

Ήδη, βρίσκεται στο Τμήμα Μεταγωγών Πατρών και αναμένεται η κράτησή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις, ο «εγκέφαλος» είχε κριθεί ένοχος σε δίκη που έγινε το 2014 και σε βάρος του είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, 43 χρόνια φυλάκιση και 4.000 ευρώ πρόστιμο, με την εκτιτέα ποινή να είναι 25 έτη και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης από 8 έως 22 έτη.

Πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις