ΜΕΓΑΡΑ. Στην περιοχή των Μεγάρων εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος πατριός του 4χρονου αγοριού, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού».

Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ της Δυτικής Αττικής προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (19/1) στη σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό στο 4χρονο παιδί της συντρόφου του σε σημείο που να νοσηλευτεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι κάποιοι τον έκρυβαν εντός του καταυλισμού του Βλυχού και μετά από επιχείρηση της ΟΠΚΕ εντοπίστηκε στο σπίτι που είχε βρει καταφύγιο.

Τον οδηγούν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Σημειώνεται ότι οι αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για τον 23χρονο.

Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα

Οι ελληνικές αρχές αποδίδουν στον κατηγορούμενο τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Να σημειωθεί ότι η υγεία του ποδιού παρουσιάζει βελτίωση, καθώς αποσωληνώθηκε, ωστόσο παραμένει στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς τα χτυπήματα οδήγησαν σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα.

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται και τα τρία αδέρφια του, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» για τον 4χρονο

O ασθενής (Χ.Ρ.), Ρομ, 4 ετών, που νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από 10.01.2024 με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα (μετά από κακοποίηση), χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις 12.01.2024.

Αποσωληνώθηκε στις 14.01.2024 και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου. Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.

Όσον αφορά τα τρία (3) ανήλικα αδέλφια του, τα οποία εισήχθησαν στις 11.01.2024 κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας :

  • Άρρεν ( Χ.M.-Γ.) , έντεκα (11) ετών
  • Άρρεν (Χ. Π.-Α.) , δέκα (10) ετών
  • Άρρεν (Χ. Τ.-Γ., οκτώ (8) ετών

Έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμησή τους και ο έλεγχος μεταδοτικών νοσημάτων, έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή και παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους.

Ο 4χρονος είχε νοσηλευτεί ξανά μετά από ξυλοδαρμό

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε η μητέρα στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο σύντροφός της επεδείκνυε πολύ βίαιη συμπεριφορά εναντίον όλων των παιδιών της, και ειδικά στον 4χρονο. Μάλιστα, είχε πρόσφατα κακοποιηθεί ξανά, όταν και είχε χρειαστεί και πάλι η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις