Είναι οι πιο κρύες ημέρες του χρόνου! Είναι το πολικό ψύχος που οι λάτρεις της βαρυχειμωνιάς στωικά περίμεναν και προσδοκούσαν. Και φυσικά τι να κάνεις; Να παραπονεθείς, δεν γίνεται. Χειμώνας είναι, κρύο θα κάνει και πρέπει να φανείς δυνατή και να αντιμετωπίσεις την παγωνιά όταν βγαίνεις από το πάπλωμα. Μπορείς να το παραδεχτείς πως χρειάζεσαι extra χρόνο το πρωί να σηκωθείς από το κρεβάτι αφού σκέφτεσαι πιθανούς τρόπους που μπορείς να ντυθείς χωρίς να κρυώσεις (δεν υπάρχουν τους σκέφτηκα ήδη όλους).

Και κάπου εδώ, τα ρούχα αποκτούν τη χρηστική τους πλευρά. Ντύνεσαι για να μην κρυώσεις... Επειδή όμως αγαπάς και σέβεσαι τον εαυτό σου, θέλεις να είσαι και κομψή. Και στιλάτη. Και ωραία. Και ζεστή. Και όλα αυτά μαζί...

Οk! Υπάρχουν τρόποι... Σίγουρα δεν θα είσαι λεπτεπίλεπτη... αλλά θα είσαι μέσα στη μόδα.

Είναι βασικό κι όμως πολλές φορές το ξεχνάμε. Ένα ζευγάρι γάντια αμέσως θα σε κρατήσουν ζεστή, θα προφυλάξουν τα χέρια σου ενώ αν επιλέξεις ένα δερμάτινο ζευγάρι με ζεστή ενίσχυση θα δεις πως τελικά το στιλ είναι καθαρά θέμα σωστών επιλογών.

Ένα γούνινο πανωφόρι λειτουργεί σαν αλεξίσφαιρο απέναντι στο κρύο. Η γούνα απαγορεύει στο κρύο να περάσει ενώ αν έχεις γούνινο γιλέκο μπορείς να το φορέσεις πάνω από μία κομψή μπλούζα και να το κρατήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα καλσόν πολλές φορές δεν κάνουν ακριβώς αυτό για το οποίο έχουν δημιουργηθεί - να σε κρατάνε ζεστή- οπότε άφησε τις συνθετικές υφάνσεις και επέλεξε μάλλινα κομμάτια σε σκούρες αποχρώσεις όπως καφέ, γκρι, μαύρο και δώσε extra πόντους στο χειμερινό σου στιλ.

Kασκόλ! Είναι σωτήρια επιλογή αφού όχι μόνο σε ζεσταίνει αλλά σε προφυλάσσει κι από τυχόν κρυολογήματα. Μπορεί να σου θυμίζει τη μαμά σου αλλά είναι βασικό να έχεις το λαιμό σου ζεστό. Επέλεξε γήινες αποχρώσεις ώστε να το συνδυάζεις με όλα σου τα ρούχα σε κάθε στιγμή της ημέρας. Και η αλήθεια είναι πως δίνει στιλ.

Είναι βασικό να μην φορέσεις συνθετικές κάλτσες! Αν κάνεις το λάθος τα δάχτυλά σου θα παγώνουν και θα καταλήξεις να μη νιώθεις τα πόδια σου. Φόρεσε ζεστές βαμβακερές κάλτσες που θα κρατήσουν τα πόδια σου σε σωστή θερμοκρασία ενώ αν βρεθείς σε χιόνια και θέλεις να κάνεις αυτόν το τρελό συνδυασμό καλσόν κι από πάνω κάλτσες για extra πόντους ζέστης σημείωσε: φοράμε πρώτα κάλτσες (βαμβακερές πάντα) κι από πάνω το χοντρό μας καλσόν.

Οι μπότες που θα επιλέξεις αυτές τις ημέρες δεν είναι μόνο για να σε κρατήσουν ζεστή αλλά επιβάλλεται να σε προστατεύσουν κι από μικροατυχήματα αν ο δρόμος είναι γλιστερός.

Aν σου αρέσει το κομψό ντύσιμο τότε το φουσκωτό με πούπουλα μπουφάν είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις γιατί λατρεύεται με τόσο πάθος από τόσο πολύ κόσμο. Μεταξύ μας ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω αφού είναι συνυφασμένη η εικόνα του με χιονοδρομικό ή με το γυμνάσιο. Επέλεξε λοιπόν χοντρά παλτό σε κομψά χρώματα που μπορείς να φορέσεις από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και θα δεις πως και το στιλ σου θα διατηρήσεις και ζεστή θα είσαι.

To πουλόβερ φέτος είναι απόλυτα in fashion και τώρα με το κρύο είναι η καταλληλότερη στιγμή να το φορέσεις. Επέλεξε χοντρές πλέξεις και γιατί όχι ζιβάγκο που θα κρατήσει το λαιμό σου ζεστό. Και για φέτος, προτίμησε έξυπνα ντυσίματα με ψηλόμεσα υφασμάτινα παντελόνια και μποτάκια ή μακριές φούστες με oversized πουλόβερ. So in fashion!

O σκούφος δεν συμπαθιέται και πολύ από τα αγόρια αλλά όταν κρυώνει το κεφάλι σου αυτά είναι ψιλά γράμματα. Επέλεξε μοδάτους σκούφους και δεν υπάρχει κάτι πιο in fashion από τα σκουφάκια με πον πον. Μην μείνεις στον casual χαρακτήρα του αλλά τόλμησε να τον συνδυάσεις με σακάκι, δερμάτινο παντελόνι και ψηλά μποτάκια.

Φυσικά για το τέλος δεν θα μπορούσα να μην λειτουργήσω σαν ξυπνητήρι και να μην σου θυμίσω φεύγοντας από το σπίτι σου να ρίξεις στην τσάντα μία ομπρέλα -ποτέ δεν ξέρεις τι παιχνίδια θα κάνει ο καιρός!