Οκτώ μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που εγγράφως ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο να μας ενημερώσει για τις αποδοχές των αιρετών του Δήμου.

Δυστυχώς, οκτώ μήνες μετά ο κ Δήμαρχος απαξιεί να απαντήσει παρ’όλες τις αιτήσεις και τα δημοσιεύματά μας θεωρώντας προφανώς ότι το ύψος της αμοιβής του δεν αφορά τους δημότες.

Με προκλητική αδιαφορία και ενοχλητική υπεροψία ο κ. Αργειτάκος δεν απαντά ούτε σε δημοσιογραφικά ερωτήματα για το ίδιο θέμα. Μάλιστα σε πρόσκλησή μας για συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο κ. Αργειτάκος απαντά, δια εκπροσώπου του ότι ( κάποια στιγμή), θα δώσει συνέντευξη τύπου. Παρακάμπτει έτσι, ατυχώς, μια χρήσιμη και διαφωτιστική συνέντευξη στο notospress.gr και το Νότος 94.9 fm. Εκτιμά δε, συγχρόνως, ότι η απήχηση των συγκεκριμένων Μέσων είναι σχεδόν μηδενική

Σήμερα, λοιπόν, δημοσιεύουμε τις αποδοχές που καταφέραμε να βρούμε στο «Διαύγεια» και αφορούν τις νέες μειωμένες απολαβές που ισχύουν από 1/1/13 των αιρετών στον Δήμο Σπάρτης.

Ο κ. Αργειτάκος εισπράττει κάθε μήνα από τον Δήμο 3.420 €. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται, ενδεχομένως, άλλα έξοδα παράστασης κ.λ.π. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμοιβή του Δημάρχου Σπάρτης είναι μεγαλύτερη από της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας!

Κάθε ένας από τους έξι αντιδημάρχους στο Δήμο Σπάρτης εισπράττει από τον Δήμο κάθε μήνα 1.710 €

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλειώτας, μετά τις περικοπές, εισπράττει κάθε μήνα 720€.

Από την προσπάθεια καταγραφής των απολαβών των αιρετών στον Δήμο Σπάρτης δεν προκύπτουν μόνο ποσά αλά και νοοτροπίες που παραπέμπουν σε περασμένες εποχές, τότε που οι εκπρόσωποι της εξουσίας «έκρυβαν» τα οφέλη τους και κρατούσαν «κλειστά» τα χαρτιά τους για αμοιβές, παροχές κ. α.

Αυτές οι εποχές πέρασαν και όσοι επιχειρούν την αναβίωσή τους, όπως επίμονα επιδιώκει ο κ. Αργειτάκος, είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα στη συνείδηση των πολιτών.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr