ΣΠΑΡΤΗ. Επιβεβαιώνεται η φωτογραφία του notospress.gr σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στο Sparta Inn μπαινοβγαίνουν και κινούνται ομαδικά με λεωφορεία. Παρ’ όλο που απευθυνθήκαμε στην ίδια τη δομή, για να μας δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την κινητικότητα λάβαμε την απάντηση ότι δεν σημειώθηκε καμία μετακίνηση. Επίσης η Αστυνομία δεν είχε καμία ενημέρωση για καμία μετακίνηση. Ο Δήμαρχος Σπάρτης διέψευσε ότι εισήλθαν νέοι πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες στη δομή αλλά μιλώντας σε τοπικό κανάλι δεν εξήγησε που οφείλεται η κινητικότητα τους και μάλιστα μαζικά την στιγμή που η πολίτες της Σπάρτης βιώνουν αβάσταχτο πλέον πολύμηνο περιορισμό.

Οι πληροφορίες από τους διαδρόμους του δήμου θέλουν τους μετανάστες να μετακινούνται στην Κόρινθο για διεκπεραίωση των εγγράφων τους και να επιστρέφουν πάλι στη Δομή.

Σημ. Για τους απαίδευτους στην επικοινωνία κι ενημέρωση: Όταν ένας τίτλος έχει ερωτηματικό καλεί τον αρμόδιο να πάρει θέση επι του τίτλου του ΜΜΕ, διατηρώντας την επιφύλαξη για την πληροφορία που μπορεί, υποχρεούται και πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει μόνον ο αρμόδιος.