ΣΠΑΡΤΗ. Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται ο δήμος Σπάρτης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων με τον Δήμο να υποχρεώνεται σε ανακοίνωση ότι το Δημαρχείο, λόγω κρούσματος δημότη που είχε συναλλαγές στο Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό.

Η εξέλιξη των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 25 Ιανουαρίου : 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • Τρίτη 26 Ιανουαρίου : 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • Τετάρτη 27 Ιανουαρίου : 22 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου : 9 κρούσματα από την Π.Ε. Λακωνίας
  • Παρασκευή 29 Ιανουαρίου: 14 κρούσμα από την Π.Ε. Λακωνίας
  • Σάββατο 30 Ιανουαρίου : 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • Κυριακή 31 Ιανουαρίου : 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

Στην κατάταξη η Λακωνία έχει την δεύτερη θέση αυτή την εβδομάδα με 72 κρούσματα μετά την Πάτρα με 189.

Ο Δήμος Σπάρτης διαπιστώνει ότι τις τελευταίες μέρες ο κορωνοϊός δείχνει μια αυξημένη μεταδοτικότητα και ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.

«Γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ (να τηρούμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκα, να αερίζουμε τους χώρους εργασίας).

Για το καλό όλων μας, πρέπει να εξεταζόμαστε τακτικά και σε περίπτωση που βρεθούμε θετικοί να ενημερώνουμε άμεσα τα άτομα με τα οποία έχουμε έρθει σε επαφή τις τελευταίες 48 ώρες πριν το τεστ».

Ο Δήμος Σπάρτης, ενημερώνει ότι, ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα συναλλασσόμενου με υπηρεσία δημότη, τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021, όλες οι υπηρεσίες του στο κτίριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας, θα μείνουν κλειστές λόγω προληπτικής απολύμανσης.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι οι απολυμάνσεις θα συνεχισθούν, ενώ αύριο Δευτέρα 01/02/2021 από τις 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test για τον έλεγχο ανίχνευσης Covid-19 στην πλατεία Λευκοχώματος.

Οι δημότες που επιθυμούν να κάνουν το τεστ δωρεάν θα πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ο Δήμος ζητά την κατανόηση και την προσοχή των πολιτών.