«Διέσχισα την πόλη από την άλλη άκρη στην άλλη μέσα σε 9 λεπτά με χρήση φωτοηχητικών συστημάτων και σειρήνες και με επιθετική οδήγηση που έχουμε εκπαιδευτεί να το κάνουμε.»

ΠΑΤΡΑ. Τον δικό του φύλακα άγγελο συνάντησε το Σάββατο ο κύριος Άγγελος, τον διασώστη που τον επανέφερε από ανακοπή. «Χρωστάω πολλά στον Τάκη, τη ζωή μου…».

Τον δικό του φύλακα άγγελο συνάντησε το Σάββατο ο κύριος Άγγελος, τον διασώστη που τον επανέφερε από ανακοπή.

«Δεν θα μιλούσαμε τώρα θα είχα φύγει.»

«Ο εχθρός που πολεμάμε πάντα οι διασώστες είναι ο χρόνος.» Ο χρόνος όμως εκμηδενίστηκε για τον διασώστη Τάκη Μικέ. Απόσταση 40 λεπτών την διένυσε σε 9 λεπτά για να σώσει έναν συμπολίτη του που βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Διέσχισα την πόλη από την άλλη άκρη στην άλλη μέσα σε 9 λεπτά με χρήση φωτοηχητικών συστημάτων και σειρήνες και με επιθετική οδήγηση που έχουμε εκπαιδευτεί να το κάνουμε.»

Οι στιγμές κρίσιμες και κάθε δευτερόλεπτο που κυλούσε ήταν εις βάρος του κύριου Άγγελου. Ο διασώστης φτάνει στο σπίτι και διαπιστώνει πως ο άνθρωπος που κινδύνευε ήταν φίλος από τα παλιά.

«Δυστυχώς ο κύριος Άγγελος έκανε ανακοπή. Κατέρρευσε καταλαβαίνετε τι επικρατούσε εκείνη την ώρα από το οικείο περιβάλλον του, ήταν φυσιολογικό.»

«Με ρίξανε κάτω από τον καναπέ. Και άρχισαν να μου κάνουν μαλάξεις και μετά από πολύωρη μάχη με επανέφεραν στη ζωή.»

Η καθημερινή βόλτα ρουτίνας με τον σκύλο κατέληξε επεισοδιακά για τον κύριο Άγγελο ο οποίος γυρνώντας σπίτι ένιωσε αφόρητους πόνους στην καρδιά και αδυναμία. Η σύζυγος του κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

«Έτσι όπως μιλούσαμε, σκοτεινιάζουν όλα. Έχασα το φως και εκεί έφυγα για την άλλη ζωή. Δεν θυμάμαι αν λιποθύμησα. Σταμάτησε το μυαλό μου να λειτουργεί, η καρδιά μου όπως μου είπαν να λειτουργεί. Έμφραγμα και ανακοπή.»

«Χορήγησα ηλεκτροσόκ και η καρδιά του άρχισε να χτυπά ξανά. Του χορηγήθηκε οξυγόνο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και την περασμένη Τρίτη τον αγκάλιασα ξανά μετά από 10 χρόνια και εκείνος μου υποσχέθηκε ότι θα πιούμε το καλύτερο τσίπουρο του κόσμου.»

Οι δύο φίλοι πλέον ποζάρουν χαμογελαστοί και ανακουφισμένοι σε αυτή την αναμνηστική σέλφι. «Ο Τάκης ήρθε αμέσως στο νοσοκομείο και με είδε….» (κλαίει)

«Πώς αισθάνθηκα… Πίσω μας βρίσκεται η κόρη μου 11 ετών, αισθάνθηκα σαν να ξαναγεννιέται το παιδί μου. Είναι σαν να ξαναέρχεται ένας δικός μου άνθρωπος στη ζωή. Τα παιδιά είναι το σύμπαν όλο και για μένα είναι ο κόσμος μου.»

Ο κύριος Άγγελος πήρε εξιτήριο από την καρδιοχειρουργική κλινική ενώ ο δικός του φύλακας άγγελος χτενίζει τους δρόμους της Πάτρας έτοιμος να σώσει ζωές.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε βασανιστική απομόνωση ο Δήμος Σπάρτης με 50 τουλάχιστον ενεργά κρούσματα!

Παντρεύεται η Πελοποννήσια Ευγενία Δημητροπούλου και έδειξε το μονόπετρο (video)

Δείτε τα σημερινά κρούσματα στην Πελοπόννησο

Έκτακτο: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή γιατί μαχαίρωσε τον κουμπάρο της

Στα Κέντρα Υγείας ο εμβολιασμός. Τι θα γίνει με τις άλλες ασθένειες των πολιτών;