Γράφει η Αντωνία Μπούζα*

Ο τουρισμός δεν υπηρετείται με κουτοπόνηρες συμπεριφορές, φανερή ένδεια πρωτοβουλιών και …συνεχές λιβάνισμα του κ. Περιφερειάρχη.

Κατανοώ και συμμερίζομαι την ανάγκη επιβίωσης κάθε ανθρώπου, αλλά όταν έχεις την ευθύνη ενός τόσο νευραλγικού τομέα που αγγίζει άμεσα την ζωή και την ευημερία χιλιάδων πολιτών, επιβάλλεται να είσαι ακριβής και υπεύθυνος.

Το να λειτουργείς σε έναν τόσο καίριο τομέα της οικονομίας με λογικές ….γειτονιάς και να ψεύδεσαι ασύστολα, υποτιμώντας τους συνομιλητές σου και το όργανο στο οποίο απευθύνεσαι, δείχνει επικινδυνότητα και αφερεγγυότητα.

Στο προκείμενο λοιπόν, προκειμένου η αρμοδία του Τουρισμού να υποστηρίξει στην Οικονομική Επιτροπή την αντίθετη με τη νομιμότητα και επικρατούσα πρακτική σε ΟΛΗ τη Χώρα, δηλαδή, πως τα προγράμματα Τουριστικής Προβολής, ως προς τη σκοπιμότητά τους, ψηφίζονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε ψευδώς σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ.Φραγκάκη, το οποίο όπως ισχυρίσθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, κατείχε και της έδινε τη δυνατότητα , να παρακάμψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2021.

Βέβαια στις ερωτήσεις γιατί όλες οι Περιφέρειες της Χώρας κινήθηκαν διαφορετικά και έφεραν προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα ανάλογα προγράμματα, δεν απάντησε. Δηλαδή ο κ.Φραγκάκης μόνο στην Πελοπόννησο έδωσε τέτοια δυνατότητα;

Παρευρισκόμενη στην επίμαχη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μετά την τοποθέτηση της κ. Καλογεροπούλου, ζήτησα από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Δια Βίου μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, να διαβάσει στην Επιτροπή, το εν λόγω έγγραφο.

Ουδείς ανέφερε την ώρα της συνεδρίασης στο αίτημά μου να διαβαστεί το έγγραφο, πως αυτό δεν υπάρχει και ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, πως αναφέρθηκε πονηρά η ύπαρξή του, για να παραπλανήσει την Επιτροπή.

Δεν ανεφέρθη κάτι σχετικό, ακόμη και όταν ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ.Λαμπρόπουλος, πιστεύοντας και αυτός στην ύπαρξή του, έδωσε εντολή στην αρμοδία υπάλληλο, να αποστείλει άμεσα το έγγραφο αυτό, που σύμφωνα με όσα είπαν εκείνη τη στιγμή δεν είχαν πρόχειρο, στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και σε μένα. Για όσα αναφέρω υπάρχουν σχετικά πρακτικά.

Μετά την παρέλευση πολλών ημερών, έλαβα απάντηση στην επιστολή που αναγκάστηκα να κάνω για να υπενθυμίσω την εντολή αυτή, πως τέτοιο ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και πιθανώς το ……ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ!!!!

Όταν την φανερή ανεπάρκεια να αντιμετωπίσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο και την έλλειψη σχεδίου και προσανατολισμού του νευραλγικού τομέα του τουρισμού που έχεις αναλάβει ,την εντάσσεις σε λογικές ψεμάτων και αναλώνεσαι κυρίως στο να ξεγελάσεις τους συναδέλφους σου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στους οποίους ξεχνάς πως έχει ανατεθεί από τους πολίτες ο έλεγχος των πεπραγμένων όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, τότε κάτι είναι πολύ σάπιο στην όλη υπόθεση.

Για το 1.200.000 ευρώ για ανύπαρκτες δράσεις τουριστικής προβολής το 2020 και το 1.800.000 για το 2021, ζητούμε ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ζητούμε αναλυτική ενημέρωση και όχι τερτίπια γειτονιάς κάτι φυσικά που δεν θα αποφύγετε, διότι θα αναγκαστείτε να δώσετε οικονομικά στοιχεία και απαντήσεις, όσο και να κρύβεστε.

Υ.Γ. Αποστέλλω σε φωτοτυπία την απάντηση της αρμοδίας υπαλλήλου στο αίτημά μου.

(*) Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου, πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας