Επέστρεψε στα γυρίσματα για τη νέα δραματική σειρά του MEGA «Έξαψη» όπου πρωταγωνιστεί

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η Γιούλικα Σκαφιδά που πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά του MEGA «Έξαψη», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως ενημέρωσε η ίδια μέσω Instagram.

Η ηθοποιός κοινοποίησε μια φωτογραφία της από το κρεβάτι του νοσοκομείου, γράφοντας απογοητευμένη «2021 you suck», ενώ με επόμενη ανάρτησή της ενημέρωσε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

«Ο κολικός νεφρού είναι από τους χειρότερους πόνους που έχω βιώσει. Με τη βοήθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, είμαι καλύτερα και τώρα επιστρέφω στην “Έξαψη”. Ευχαριστώ για την αγάπη», έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια στη φωτογραφία όπου φαίνεται να τη μεταφέρουν με καροτσάκι.

Η Γιούλικα (Γεωργία) Σκαφιδά γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 3 Οκτωβρίου 1981και είναι ηθοποιός της Τηλεόρασης , του Θεάτρου και του Κινηματογράφου. Το 2004 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 2006 έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Ιωαννα της καρδιας» σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Ακολούθησαν τα Μαύρα Μεσάνυχτα σε σκηνοθεσία Πάνος Κοκκινόπουλος και Το Νησί στο Mega Channel. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου και είχε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης καθώς και θεωρήθηκε μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην "Κινέττα" σε σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος. Έκτοτε έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε πολλές ταινίες όπως Το γαμλήλιο πάρτυ το 2008,η Άπνοια το 2010, οι μαριονέτες το 2015,το Η Ρόζα της Σμύρνης το 2016 κ.α. Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στις Τρεις Χήρες σε σκηνοθεσία Κώστας Κουτσομύτης.

Το 2014 βραβεύτηκε με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στις παραστάσεις "Ορφέας στον Άδη" του Τένεσι Ουίλιαμς και "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Ευγένιου Ο'Νιλ.

Το 2011 κέρδισε το βραβείο ά γυναικείου ρόλου στο London greek film festival για την ταινία Άπνοια.