Νέα Κυκλοφορία. Μυστηριακός Άθως: Πνευματικές Εξομολογήσεις Μοναχών του Αγίου Όρους

ΕΛΛΑΔΑ. Ο συγγραφέας του βιβλίου ταξιδεύει στον Άθω, συµµετέχει σε διαλόγους ασκητών, συναντά περιπλανώµενους µοναχούς, επισκέπτεται απόµακρα κονάκια, συνοµιλεί µε ηγούµενους, διαλογίζεται κοντά σε αγιογράφους… Μιλάνε για το αµάρτηµα, την Κόλαση, τη δικαιοσύνη, την ψυχή και φυσικά για τον θάνατο.

Μια αφηγηµατική περιπλάνηση, ορµώµενη από τη δίψα για τις διαχρονικές αλήθειες, σε έναν τόπο που οι άνθρωποί του έχουν για καθηµερινότητα τον Θεό

Το βιβλίο

Τι κουβεντιάζουν οι µοναχοί του Άγιου Όρους, το βράδυ λίγο πριν ο ύπνος βάλει τέλος σε µια ακόµα µέρα πνευµατικής και σωµατικής εργασίας;

Ο συγγραφέας του βιβλίου ταξιδεύει στον Άθω, συµµετέχει σε διαλόγους ασκητών, συναντά περιπλανώµενους µοναχούς, επισκέπτεται απόµακρα κονάκια, συνοµιλεί µε ηγούµενους, διαλογίζεται κοντά σε αγιογράφους…

Μιλάνε για το αµάρτηµα, την Κόλαση, τη δικαιοσύνη, την ψυχή και φυσικά για τον θάνατο.

Μια αφηγηµατική περιπλάνηση, ορµώµενη από τη δίψα για τις διαχρονικές αλήθειες, σε έναν τόπο που οι άνθρωποί του έχουν για καθηµερινότητα τον Θεό.

Ο συγγραφέας

Ο Εµµανουήλ Φλάµος γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει µέχρι σήµερα. Μηχανολόγος -µηχανικός στην επιστηµονική του ιδιότητα, από µικρής ηλικίας έδειξε ενδιαφέρον στην προσέγγιση των υπαρξιακών µυστηρίων. Με ακόρεστη διάθεση αναζητούσε κι εξακολουθεί να προχωρά ψηλαφίζοντας, και να απορροφά πληροφορίες, άρθρα, µελέτες, δοκίµια και βιβλία που έχουν σχέση µε τον ευρύτερο κύκλο των ενδιαφερόντων του.

Στα βάθη του µυαλού του φάνταζε πάντα µια εικόνα διαφορετικότητας στα τεκταινόµενα της ζωής. Αυτή η ενδόµυχη παρόρµηση τον κατεύθυνε να ταξιδέψει σε χώρες όπου οι παραδόσεις χάνονται στον ατέρµονα της ιστορίας τους. Από εκεί προσπάθησε να αντλήσει απαντήσεις στις επίµονες αναζητήσεις του. Μετά από αυτό ένιωσε επιτακτική την ανάγκη να µοιραστεί µε τους συνανθρώπους του τα αποτελέσµατα των ερευνών του.

Έφερε στο φως κρυµµένα µυστικά και όπου θεώρησε απαραίτητο συνέχισε µε αλληγορίες, σύµβολα και µύθους, µε σκοπό να φανερώσει αυτά που ενυπάρχουν σε γραµµένα κείµενα και συγκαλύπτονται µε υποκριτική ευλάβεια.

Ενθουσιώδης λάτρης της εσωτερικής φιλοσοφίας δίδαξε σε πολλές σχολές του είδους. Έχει συγγράψει πέντε βιβλία εκ των οποίων έχουν εκδοθεί τα δύο, «Μυστικά κι απόκρυφα» και «Μυστηριακός Άθως». Τα υπόλοιπα ευρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. Επίσης έχει γράψει µεγάλο αριθµό ποιηµάτων που είναι προς έκδοση.

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Μυστηριακός Άθως: Πνευματικές Εξομολογήσεις Μοναχών του Αγίου Όρους

Συγγραφέας: Εµµανουήλ Φλάµος

Εκδόσεις: Δαιδάλεος

Τιμή Λιανικής: 13.00 ευρώ

Σελίδες: 218