Γράφει ο Παναγιώτης Ν. Κρητικός*

Ένας χρήσιμος διάλογος

-Γρηγόρης : Θυμάσαι πρόεδρε από πότε μου έλεγες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είναι ανεμομαζώματα, είναι ένα συνονθύλευμα και κάποια στιγμή θα διαλυθεί;

-Κρητικός: Πως δεν το θυμάμαι, ήταν λίγο μετά τις εκλογές του 2019. Το μόνο που δεν υπολόγισα είναι ότι η διάλυση θα ξεκινήσει τόσο γρήγορα. Ήδη άρχισαν τα όργανα. Κουρντίζονται, κάνουνε πρόβες, γράφουν παρτιτούρες, χωρίζονται σε ομάδες. Πιάσανε ήδη δουλειά.

-Γρηγόρης: Πώς το ήξερες Πρόεδρε;

-Κρητικός: Όποιος γνωρίζει την ιστορία αυτού του χώρου, του κομμουνιστικογενούς, εννοώ, και όποιος έχει μάτια να βλέπει πίσω από τις κλειστές πόρτες του, το βλέπει. Πόσες διασπάσεις έχει κάνει αυτός ο χώρος, θυμάσαι; Πόσες συγκρούσεις φατριών, σεχτών, ομάδων, χαφιεδορουφιάνων (Μπούλκες, Τασκένδη κλπ), τις έχεις μετρήσει; Γιατί πρέπει να εξαιρεθεί από αυτήν την κληρονομική κατάρα ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η κατασκευή αποτελείται από ετερόκλητες δυνάμεις και από πάσης φύσεως οικοδομικά υλικά; Επομένως: ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα. Άλλωστε, αυτό αναγράφεται φαρδιά πλατιά στο DNA κομμουνιστογενούς χώρου.

-Γρηγόρης: Έτσι εξηγείται η ομαδοποίηση. Αυτές οι συνιστώσες δεν έχουν τέλος. Τώρα βλέπουμε νέες παρέες, «ΟΜΠΠΕΑ», «ΡΕΝΕ» κλπ.

-Κρητικός: Έχουμε μπερδευτεί. Όπου να ’ναι θα δεις και καμμιά ομάδα προστασίας Λαϊκού Αγωνιστή, (ΟΠΛΑ), για την προστασία του κ. Τσίπρα, η οποία θα περιφρουρεί τον Μεγάλο Αρχηγό. Αλλά ούτε αυτή θα τον σώσει.

-Γρηγόρης: Και από πού θα προκύψει αυτή η «ΟΠΛΑ»;

Κρητικός: Από διάφορους επίστρατους (προεδρικούς, 53+ κλπ.). Αλλά ούτε αυτή θα τον σώσει, αφού είναι ο ίδιος εκείνος ο οποίος με την αλλοπρόσαλλη, αναξιόπιστη και τυχοδιωκτική αντιπολίτευση που κάνει, επισπεύδει το τέλος του. Βλέπουν, έτσι, οι οπαδοί του ότι δεν πρόκειται να δουν εξουσία στον αιώνα τον άπαντα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, ο βασικότερος, που θα οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση.

-Γρηγόρης: Πρόεδρε, βλέπω να δικαιώνεσαι. Αλλά να σε ρωτήσω και για την προοπτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ;

-Κρητικός: Μη με πατάς εκεί που πονάω. Μικρό χωριό, τα λίγα σπίτια.

(*) Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr