ΝΑΥΠΛΙΟ. Με ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητά την αποκατάσταση και ανάδειξη των Μυκηναϊκών Τάφων στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στο Ναύπλιο Αργολίδας.

«Με τις λαμαρίνες έχουν μείνει οι Αρχαίοι Μυκηναϊκοί Τάφοι, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφού, κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον για τη συνέχιση του έργου ανάδειξής τους, περί του οποίου έχει εγκριθεί ένα κονδύλι της τάξης των 100.000 ευρώ. Κανείς δεν γνωρίζει, γιατί οι εργασίες στους τάφους έχουν περιέλθει σε τέλμα και το κυριότερο, αν θα τηρηθούν οι προθεσμίες, που έχουν τεθεί για την ολοκλήρωση του σχετικού έργου. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ευαγγελίστριας είναι ιδιαίτερα ανήσυχο με την κωλυσιεργία που παρατηρείται και έχει απευθύνει εκκλήσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Είναι απορίας άξιο, το γιατί ένα αρχαιολογικό εύρημα παραμένει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή την κατάσταση, ενώ έχει εγκριθεί κονδύλιο για την ανάδειξή του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Έχετε ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη συνέχιση και ολοκλήρωση του ως άνω έργου;

2. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας των χρημάτων που έχουν εγκριθεί για το ανωτέρω έργο αποκατάστασης, αν οι σχετικές εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, μέχρι τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού;

3. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αποκατάστασης και ανάδειξης των Αρχαίων Μυκηναϊκών Τάφων, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, στο Ναύπλιο; Αν ναι, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί;»

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωμιοσύνη αποκτά το ποιητικό της Μουσείο στο σπίτι του Ρίτσου!

Νέες άδειες για 278 νέα ξενοδοχεία, τα 19 στην Πελοπόννησο!

Προτάσεις για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας

786.000 οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020

«Αβάσταχτο χτύπημα». Γιος σκότωσε με ερπυστριοφόρο τον πατέρα του!

Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου το αυστηρό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη!