ΕΛΛΑΔΑ. Την ετήσια έρευνά του για τις άδειες νέων ξενοδοχείων που εκδόθηκαν δημοσιεύει σήμερα το Tornos News .

Η έρευνα κατέγραψε την έκδοση τουλάχιστον 278 αδειών σε περισσότερες από 60 περιοχές της χώρας. Το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον τουρισμό, δείχνει τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο τομέας αλλά και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάκτηση της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών, ιδίως μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεκάδες επαγγέλματα και άλλοι κλάδοι της οικονομίας επωφελούνται από την ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού.

Ειδικότερα, εκδόθηκαν 278 νέες άδειες για νέα ξενοδοχεία ως εξής:

Κάθε ρεκόρ έσπασε η Μύκονος με συνολικά 50 άδειες, ακολουθεί η Σαντορίνη με 29 άδειες, τα Χανιά με 17 άδειες, η Αθήνα με 13 άδειες, η Ζάκυνθος με 12 άδειες, η Κέρκυρα με 10 άδειες, η Χαλκιδική και η Νάξος από 9 άδειες, ακολουθούν η Κως, η Ανατολική Μάνη και η Κεφαλονιά από 7 άδειες, η Μήλος, τα Ιωάννινα και η Λευκάδα από 6 άδειες, το Ρέθυμνο, η Θάσος και Ρόδος από 5 άδειες, τα Σύβοτα με 4 νέες άδειες για ξενοδοχεία, η Πάρος, το Ηράκλειο της Κρήτης, το Κουφονήσι και η Κάρπαθος από 3 άδειες, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η ‘Ύδρα, η Ρεντίνα της Βόλβης, το Άνω Κουφονήσι, η περιοχή του Παγγαίου, η Σκόπελος, η Τσαγκαράδα του Πηλίου, η Ηγουμενίτσα, η Πάτμος, η Χαλκίδα, ο Πύργος της Ηλείας και η Σαμοθράκη από 2 άδειες, ενώ από μία άδεια έλαβαν Καλαμπάκα, Δράμα, Άβδηρα, Φλώρινα, Τήνος, Τζια, Σίφνος, Κύθνος, Κίμωλος, Καλάβρυτα, Λασίθι, Ελαφόνησος, Αμφίπολη, Σκιάθος, Σκύρος, Σύμη, Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, Αμαλιάδα, Ναύπακτος, περιοχή του Πηνειού, Νότια Κυνουρία, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, Σάμος, Γορτυνία, Σούλι, Ξυλόκαστρο, Μύτικας, Αλμωπία και Ναύπλιο.

Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες προέβησαν στις αιτήσεις έκδοσης των αδειών για νέα ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο είναι:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ: NyConTec, TKG VENTURE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ΖΟΥΔΑ RESORT SPA AND WELLNESS A.E., Τουριστική και Αγροκτηνοτροφική Μάνης Ε.Π.Ε, Ηλιάννα Μπουτσικάρη, Ιωάννα- Νικολέτα Μπουτσικάρη και Βασιλική Μπουτσικάρη, Π. Κουλούρης.

ΠΥΡΓΟΣ: VIANS OLYMPIA RESORT IKE, ΚΟΛΙΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΑΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε., Ιωάννης και Γεώργιος Κολιαδήμας.

ΠΑΤΡΑ: DPN A.E., SOPHISTICATED SERVICES O.E.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Θεόδωρος Ρωξάνης

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΕ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Δ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. ΛΕΟΛΕΗ ΙΚΕ

ΓΟΡΤΥΝΙΑ: MΑΚΑRU E.Π.Ε., ΑΣΝ Η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΙΚΕ

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Σ. ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ - ARROW CONNECTION & ΣΙΑ Ο.Ε

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ZAHA TOYΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΠΕΛΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Ειδήσεις σήμερα:

Προτάσεις για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας

«Αβάσταχτο χτύπημα». Γιος σκότωσε με ερπυστριοφόρο τον πατέρα του!

Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου το αυστηρό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη!

Περπάτησε 2 χιλιόμετρα με πατερίτσα για να σώσει τον άνδρα της!

Δείτε το Ναύπλιο σε αυστηρή καραντίνα!