ΗΛΕΙΑ. O Kυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναδεικνύει στη Βουλή το πρόβλημα με τα αδιάθετα κηπευτικά του Νομού Ηλείας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει:

« Σύμφωνα με διαμαρτυρίες παραγωγών κηπευτικών του Δήμου Πηνειού Ηλείας και σύμφωνα με δημοσίευμα διαδικτύου, της 31ης Δεκεμβρίου 2020, (https://www.agro24.gr/agrotika/pliromes/apozimioseis/adiatheta-ta-kipeytika-toy-dimoy-pineioy-ileias-stirixi-zita-o?fbclid=IwAR28O2KcYRinVTJ9OEIJhVeqXX8Id6KyNjoGZREl-ZF1NIz2KxXl-kTA2BA), οι αγρότες-παραγωγοί κηπευτικών, του Δήμου Πηνειού, βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Προφανής λόγος είναι ότι, τα προϊόντα των παραγωγών κηπευτικών παραμένουν αδιάθετα, αφού, ο μεγαλύτερος πελάτης τους, ο κλάδος εστίασης, παραμένει κλειστός, λόγω των περιοριστικών μέτρων του ιού “Covid-19”. Διαφαίνεται ότι, αν το υφ' υμάς Υπουργείο δεν προβεί εγκαίρως στην καταγραφή της απώλειας της παραγωγής των κηπευτικών των άνω παραγωγών και δεν αποζημιωθούν οι εν λόγω για την κατάρρευση της δυνατότητας προώθησης των ευπαθών προϊόντων τους στην ευρεία αγορά και ιδιαιτέρως, στην εστίαση, δεν θα είναι ικανοί οι άνω παραγωγοί να ανταπεξέλθουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε, άμεσα, να αποζημιώσετε τους παραγωγούς κηπευτικών του Δήμου Πηνειού Ηλείας και όχι μόνο, που από επιλογές της Κυβέρνησης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, αυτήν την περίοδο, μη δυνάμενοι να επανέλθουν αλώβητοι στην επόμενη καλλιεργήσιμη περίοδο;»