Η κακή διαχείριση της πανδημίας προκαλεί την οργή των αγροτοκτηνοτρόφων της Λακωνίας

ΣΠΑΡΤΗ. Την έντονη απαξία τους εκφράζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λακωνίας για τις κυβερνητικές δηλώσεις σχετικά με την διαχείριση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν, «...Στην Λακωνία τις τελευταίες ημέρες μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα, βλέποντας να αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα και μάλιστα στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε καραντίνα το Νοσοκομείο Σπάρτης και το κέντρο υγείας Γυθείου και Αρεόπολης και να μην μπορούν να προσέλθουν οι κάτοικοι του νομού να εξεταστούν».

Επιπλέον, δηλώνουν και εξοργισμένοι, αφού οι ευθύνες για την επιδείνωση των υγειονομικών συνθηκών μετακυλίονται διαρκώς στους πολίτες.

Υπογραμμίζουν πως, «την ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση έχει η εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων που δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της Πανδημίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας:

«Για γέλια και για κλάματα τα όσα ακούσαμε χθές Δευτέρα 12 Γενάρη από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Υγείας σχετικά με την διαχείριση της Κυβέρνησης για την Πανδημία του Κορονοϊού.

Στην Λακωνία τις τελευταίες ημέρες μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα, βλέποντας να αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα και μάλιστα στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε καραντίνα το Νοσοκομείο Σπάρτης και το κέντρο υγείας Γυθείου και Αρεόπολης και να μην μπορούν να προσέλθουν οι κάτοικοι του νομού να εξεταστούν, ή να γιατρευτούν ασθενείς από άλλα νοσήματα εκτός κορονοϊού.

Μας προκαλεί οργή να ακούμε ότι για όλη αυτήν την κατάσταση φταίνε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και αυταπασχολούμενοι, που όλους αυτούς τους μήνες τηρούν όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα , για να προστατέψουν την υγεία τους και των γύρω τους.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας καταγγέλλει στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους της Λακωνίας, ότι την ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση έχει η εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων που δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Την ίδια ώρα που οι Αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού βλέπουν να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά τους από τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους εισφορές, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση μειώνει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού τις δαπάνες για την υγεία με την συνυπογραφή της Περιφερειακής Αρχής Νίκα και των Δημοτικών Αρχών στον Νομό.

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να παλέψουν και να διεκδικήσουν την ζωή που τους αξίζει».