ΣΠΑΡΤΗ. Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ αναφέρεται στην «εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη και Κικίλια» σε σχέση με την Υγεία και την έκθεση λαού και εργαζόμενων.

«Τα αυξημένα κρούσματα «covid» σε εργαζόμενους και προσωπικό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης, επιβεβαιώνουν και στον τόπο μας την εγκληματική ευθύνη της ΝΔ. Παρά την προσπάθεια που κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αντίστοιχα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, να εμφανίσουν ότι όλα πάνε καλά, ότι ενίσχυσε το σύστημα της υγείας και για τα κρούσματα ευθύνεται ο λαός που είναι ανεύθυνος, όπως τόνισαν σε ξεχωριστές συνεντεύξεις που έδωσαν και είδαμε την Δευτέρα 12 Γενάρη 2021.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή διεκδικούσε από την Κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της Πανδημίας.

• Επαρκή στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

• Άμεση δημιουργία νέων ΜΕΘ και επίταξη των Ιδιωτικών Κλινικών.

• Άμεση αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αξιοποιώντας και εντάσσοντας χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία που κάθονται.

• Αποσυμφόρηση των σχολικών αιθουσών με ανώτερο όριο μαθητών στους 15 ανα αίθουσα.

• Μέτρα προστασίας και υγείας στους χώρους δουλειάς, όπου στα εργοστάσια και συσκευαστήρια ο ένας είναι πάνω στον άλλων.

Τα προβλήματα στο σύστημα Υγείας δεν θα λυθούν ως διά μαγείας με την έλευση των εμβολίων. Το εμβόλιο δεν θα καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις, δεν θα στελεχώσει τα ΚΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Λακωνίας και όλης της Ελλάδας, δεν θα καλύψει τις ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρων κλπ.

Στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα προβλέπει μειωμένες δαπάνες για την Υγεία τη νέα χρονιά 2021. Και αυτό το γεγονός πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες, για μαζικές προσλήψεις και την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, για την ένταξη στα Βαρέα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αίτημα που καμιά κυβέρνηση που πέρασε δεν υλοποίησε, για την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και όχι δωράκια στους κλινικάρχες, ώστε να ενταχθεί σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης.

Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ δηλώνει στον εργαζόμενο λαό ότι το ΚΚΕ έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις, σε όλες τις συνθήκες και με όλους τους τρόπους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, του λαού. Θα συνεχίσει να φωτίζει το δρόμο της διεξόδου ενάντια στο σύστημα που αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λαού από τη μια ως κόστος και από την άλλη ως πεδίο εμπορευματοποίησης και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Στην πάλη αυτή καλούμε σε συμπόρευση όλους τους εργαζόμενους, τον λαό».