Πουλήθηκε στην Ιταλική εταιρεία Alta Maremma από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μεταμόρφωσης Λακωνίας ικανή ποσότητα ελαιολάδου φετινής εσοδείας

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε μια μεγάλη πράξη πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου (οξύτητα 0,18) προχώρησε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας, στην τιμή των 3 ευρώ το κιλό.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Δημήτρης Λάγγης, εξηγώντας παράλληλα ότι πρόκειται για την δεύτερη επί της ουσίας πράξη της οργάνωσης, όσον αφορά στο προϊόν της εφετινής εσοδείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ευνοϊκός καιρός θα βοηθήσει τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής και τον Συνεταιρισμό, ώστε να μαζευτεί όλος ο καρπός και να ολοκληρωθεί η ελαιοποίηση έως τα τέλη του Ιανουαρίου. Μάλιστα φέτος εκτιμάται ότι η παραγωγή θα ανέλθει στους 900 τόνους περίπου.

Σε σχέση με τη ζήτηση ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχει και είναι σαφής για τόσο ποιοτικά ελαιολάδα, πλην όμως οι τιμές, δεν παύουν να είναι χαμηλές και να μην καλύπτουν τον παραγωγό, παρότι μάλιστα πρόκειται για την υψηλότερη τρέχουσα της αγοράς σε επίπεδο Ελλάδας.

Υψηλές τιμές στην Ιταλία, ζημιές στην Ισπανία από το χιονιά

Σύμφωνα με τον κ. Λάγγη, στην Ιταλία, οι τιμές για τα ελαιόλαδα ίδιας κατηγορίας με του Συνεταιρισμού ο παραγωγός εισπράττει σήμερα έως και 7,40 ευρώ το κιλό, ενώ στην Ισπανία έως 3,20 ευρώ ανά κιλό.

Σημειωτέον ότι η Ισπανία πλήττεται σφοδρά αυτές τις ημέρες από τον χιονιά που έχει προκαλέσει σοβαρές ζημίες μεταξύ άλλων και στα ελαιόδεντρα, λόγω του παγετού, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών κ.λπ. γεγονός που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους ανταγωνιστές της Ισπανίας και για την επόμενη σεζόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Καμπανάκι στην Πελοπόννησο! 48 κρούσματα σήμερα

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν τον φύλακα στην Ηλεία!

Καραντίνα στην Κορώνη για την κόρη του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο!

Πελοπόννησος: Aγορές και ενοίκια ακινήτων! Ποιοι νομοί αντέχουν και ποιοι καταρρέουν!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος