Γράφει ο Γιώργος Μητρόπουλος

ΤΡΙΠΟΛΗ. Ύστερα από έκτακτη κυβερνητική ενημέρωση στις 1.1.21, περί νέου αυστηρότερου lockdown, ο χώρος του λιανεμπορίου για μια ακόμα φορά καλείται να αναστείλει σε όλη τη χώρα τη λειτουργία του, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid - 19.

Από το click away, τη μέθοδο της ανέπαφης συναλλαγής και παραγγελίας και τις συζητήσεις περί click inside, το λιανεμπόριο δοκιμάζεται διαρκώς στη νέα πραγματικότητα, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν απογοήτευση, θυμό και αγανάκτηση απέναντι στις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Η νέα εμπειρία του click away αποτέλεσε δοκιμασία για τις επιχειρήσεις της πόλης», αναφέρει στο Notos Press ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Παναγιώτης Μαντάς. «Το λιανεμπόριο έχει πολλές ταχύτητες», επισημαίνει, τονίζοντας ότι μέσα από το νέο καθεστώς λειτουργίας μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης καλούνταν να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν μπορούσαν στις απαιτήσεις του click away.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης κλήθηκαν να υιοθετήσουν έναν τρόπο λειτουργίας, όπου πολλές μεγάλες αλυσίδες έχουν το πάνω χέρι. H εξοικείωση με τις έννοιες του marketing, του branding, της δημιουργίας και λειτουργίας ιστοσελίδων και eshop, με τους δεκάδες κωδικούς προϊόντων είναι μερικά μόνο παραδείγματα τα οποία κλήθηκαν να κατανοήσουν οι καταστηματάρχες της πόλης.

«Η στροφή προς τη μέθοδο αυτή έπρεπε να είχε καλλιεργηθεί νωρίτερα», αναφέρει ο κ. Μαντάς «Η κυβέρνηση στο διάστημα 8 μηνών έπρεπε να μεριμνήσει για το λιανικό εμπόριο, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και επιχορηγήσεων του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι πολίτες της πόλης κατά τη διάρκεια εφαρμογής της μεθόδου αντιμετώπισαν δυσκολίες, μιας και δεν είχαν ενημερωθεί και κατανοήσει τη διαδικασία του click away. Μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στην αγορά ρούχων,με πολλούς να θέλουν να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια

«Με λύπη, διαπιστώνει κανείς ότι όλα αυτά τα μέτρα αφορά τα καταστήματα του κέντρου. Οι αρμόδιοι φαίνεται ότι ξεχνούν την επαρχία, η οποία όπου υγειονομικά ήταν επιτρεπτό θα μπορούσε να λειτουργήσει με άλλους μεθόδους όπως για παράδειγμα μέσω της μεθόδου του click inside».

«Εκεινο που πρέπει να δούμε είναι να λειτουργήσει η αγορά. Τα εξοδασυσσωρεύονται.... δε πρέπει να χαθεί τουλάχιστον με το μέτρο του click inside η εκπτωτική περιοδος. Πρέπει οι ανώτεροι να αφουγκραστούν και τα αιτήματα μας όπως αυτά διατυπώνουμε μέσω των συλλόγων σωματείων και ομοσπονδιών μας»

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εργάτης καθαριότητας έπειτα από ανατροπή απορριμματοφόρου στην Τριφυλία

Πελοπόννησος: 57 νέα κρούσματα με την Αργολίδα ψηλά!

«Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί η δομή προσφύγων στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Επίσημο: Ανοίγουν Δημοτικά και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα

Η μάχη των καναλιών με φόντο σήριαλ που θα γυριστεί στη Μάνη!