ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης ενημερώνει τους δημότες του, για την αναπροσαρμογή του τρόπου λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σπάρτης στην οδό Ευαγγελιστρίας 85-87, λειτουργεί η εφαρμογή myKEPlive μέσω της οποίας οι δημότες και οι επιχειρήσεις μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς φυσική παρουσία, από υπαλλήλους του συγκεκριμένου Κ.Ε.Π μέσω τηλεδιάσκεψης, για διεκπεραίωση της υπόθεσής τους ή απλή διοικητική πληροφόρηση.

Τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ θα πραγματοποιούνται, κατόπιν σχετικής διαδικασίας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myKEPlive.gov.gr. Θα διεκπεραιώνονται, μέσω βιντεοκλήσης, διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:

1. Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων (όπως Έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης, Έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α (πλήρες) - τύπου Α - τύπου Β κ.ά.)

2. Υπηρεσίες για επιχειρήσεις (όπως Χορήγηση πιστοποιητικού περί μη πτωχεύσεως, πληροφορίες για Αναγγελία έναρξης άσκησης εμπορίας γεωργικών προϊόντων, Ίδρυση καταστήματος λιανικού εμπορίου κ.ά.)

3. Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία (όπως Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία, Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας κ.ά.)

4. Εξυπηρέτηση από τον Δήμο σας (όπως Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας, Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου κ.ά.)

Αυτή η νέα πραγματικότητα έχει δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Σπάρτης στην οδό Ευαγγελιστρίας 85-87. Επειδή στο εν λόγω Κ.Ε.Π. θα εξυπηρετούνται ταυτόχρονα πολίτες με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, ενισχύθηκε η λειτουργία του με υπαλλήλους των Κ.Ε.Π. των Δημοτικών Ενοτήτων Θεραπνών, Μυστρά, Οινούντος και Πελλάνας των οποίων το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Θεραπνών (Γκοριτσά): Δευτέρα και Τρίτη, 07:30π.μ.-15:30

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Μυστρά (Μυστράς): Τετάρτη και Πέμπτη, 07:30π.μ.-15:30

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Οινούντος(Σελλασία): Τετάρτη και Πέμπτη, 07:30π.μ.-15:30

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Πελλάνας (Καστόρι): Δευτέρα και Τρίτη, 07:30π.μ.-15:30

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπαρτιατών (Σπάρτη): Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:30π.μ.-15:30

Υπενθυμίζεται επίσης ότι: λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά με προγραμματισμένα ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής προ συνεννόησης στα τηλέφωνα:

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπαρτιατών (Σπάρτη): 2731 3 61600

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Θεραπνών (Γκοριτσά): 2731 0 74560

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Μυστρά (Μυστράς): 2731 0 89370

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Οινούντος(Σελλασία): 2731 0 94194

Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Πελλάνας (Καστόρι): 2731 3 61012