ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, πρώην Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, στο γραφείο του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Βασικό θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν η υλοποίηση των ελληνικών τμημάτων του Δυτικού Άξονα ως το νότιο τμήμα της λεγόμενης Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα.

«Θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα»

Το βόρειο τμήμα της Αδριατικής Οδού , είναι το Ιωάννινα - Κακαβιά που ολοκληρώνει την Ιόνια Οδό, και το νότιο τμήμα που έχει δύο υποτμήματα: το Πάτρα - Πύργος και το Πύργος - Τσακώνα - Καλό Νερό - Καλαμάτα. Όπως είπε ο κ. Λυμπέρης και ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» του ΔΣ της ΚΕΔΕ : «Η Κ.Ε.Δ.Ε είναι αρωγός στην ενίσχυση των προσπαθειών ολοκλήρωσης του έργου, ενώνοντας τη φωνή της με τις δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει Βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και πολλοί ακόμα φορείς.

Ένα έργο που οφείλει να υλοποιηθεί από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις γιατί διασχίζει πολλές περιοχές και στις οποίες θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές αφού με την βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θα συνδράμει με ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών». «Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ», συμπλήρωσε ο κ Λυμπέρης « έχει πάρει απόφαση που στηρίζει την υλοποίηση αυτού του έργου το οποίο αλλάζει τη φυσιογνωμία των μεταφορών».

Καφαντάρης: Πρωταγωνίστρια η ΚΕΔΕ στο έργο της Αδριατικής Οδού

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καφαντάρης είπε: «Η Αδριατική Οδός ή «μπλε διάδρομος» αλλά και «Πράσινη διαδρομή», όπως είναι γνωστός ο οδικός άξονας που θα ξεκινάει από την Τεργέστη και θα φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, αποτελεί ένα έργο που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τις χώρες του τόξου της Αδριατικής και ένα έργο που, όποιος κοιτάξει το χάρτη, θα καταλάβει αμέσως τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον δυτικό άξονά της. Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας συνεργασίες και συνεργίες με όλους τους φορείς αυξάνοντας τη δυναμική ώστε πολύ γρήγορα να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσής του.

«Σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας», συνέχισε ο κ Καφαντάρης «η Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με όλο το δίκτυο των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας , Ηπείρου και Πελοποννήσου, που ανήκουν στο γεωγραφικό τόξο από την Τεργέστη έως την Καλαμάτα, συνεργάζονται και με συντονισμένες δράσεις, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, την άμεση κατασκευή όλων των έργων που υπολείπονται (Γιάννενα-Κακαβιά και Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα-Καλαμάτα). Είμαστε μαζί, όλη η αυτοδιοίκηση και επιμένουμε για το δίκαιο αίτημά μας». Τέλος ο κ. Καφαντάρης, τόνισε ότι οι αγώνες των διεκδικήσεων θα συνεχίσουν με αμείωτο ζήλο.