ΣΠΑΡΤΗ. Στις 28 Δεκεμβρίου γράφαμε στο notospress.gr για περιστατικό που συνέβη στις 26 του μηνός: «Καυγάδες ανάμεσα σε δεκάδες άνδρες οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν αποστάσεις τη δομή προσφύγων της Σπάρτης». Το σχόλιό μας, όπως και τόσα προηγούμενα, θεωρήθηκε υπερβολικό.

Λίγες ημέρες ενωρίτερα και συγκεκριμένα την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη ζητήσαμε στοιχεία για τους φιλοξενούμενους της Δομής από τους αρμόδιους. Ωστόσο οι υπεύθυνοι μας παρέπεμψαν στην Αθήνα όπου τελικά χάθηκε πολύτιμος χρόνος έως ότου μας απαντήσουν.

Δείτε την είδηση στον «Λακωνικό Τύπο»: «Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού, το πρώτο από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών του Sparta Inn, καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30/12 στη Σπάρτη. Θετική στον Covid-19 βρέθηκε νεαρή γυναίκα από τη Συρία, η οποία προσήλθε στον Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για προγραμματισμένη εξέταση στη μαιευτική κλινική. Το αποτέλεσμα εντοπίστηκε μετά από τον υποχρεωτικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε βάσει πρωτοκόλλου. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα αρχικά τράπηκε σε φυγή και επέστρεψε στη δομή του Sparta Inn, ωστόσο μετά από λίγες ώρες γύρισε ξανά στο Νοσοκομείο Σπάρτης όπου και νοσηλεύεται λόγω εγκυμοσύνης. Τις επόμενες ώρες και ημέρες αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης για τον εντοπισμό πιθανών νέων μολύνσεων στην εν λόγω δομή. Έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και τα αποτελέσματά τους, έχει απαγορευτεί η έξοδος των μεταναστών από το ξενοδοχείο, ενώ στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται -καθαρά για προληπτικούς λόγους- δυνάμεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας που επιτηρούν τον χώρο».

Σημειώνουμε ότι στη δομή του Sparta Inn φιλοξενούνται πολλές δεκάδες προσφύγων που πρέπει να προστατευθούν κι εργάζονται Σπαρτιάτες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επέκταση της ιχνηλάτησης.

Δείτε και τις φωτογραφίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το προειδοποιητικό σχόλιο του notospress.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τα 9 καταστροφικά κτυπήματα του καιρού το 2020!

Ανυφί Αργολίδας: Αμφισβητείται ο ΑΝΤ1. Ο ιερέας διαψεύδει τα όσα διαδίδονται (video)

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός βρήκε και παρέδωσε φάκελο με χρήματα!

Με τι επέστρεψε ο Νίκας από τα ραντεβού με Καραμανλή, Βορίδη και Μενδώνη