ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή δημοσίευμα ιστοτόπου, η ΔΕΥΑΣ συστήνει προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και εικασιών, η επικοινωνία με την Υπηρεσία να προηγείται της δημοσίευσης άρθρου ή καταγγελίας.

Η ΔΕΥΑΣ παρακαλεί για την κατανόηση των πολιτών για την όχληση ή αναστάτωση που προκαλεί η πραγματοποίηση των εργασιών κατασκευής δικτύου εξωτερικού υδραγωγείου.

Με την ολοκλήρωσή του, θα καλύψει τις ανάγκες σε πόσιμο νερό της πόλη της Σπάρτης και των οικισμών γύρω από αυτή που υδροδοτούνται από την δεξαμενή της πόλης.

Όπως αναφέρεται, «...Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και αφορά σε κατασκευή δικτύου μήκους 10915 μ. στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Κατασκευή Νέου Υδραγωγείου Σπάρτης από Πηγές Τρύπης», προϋπολογισμού μελέτης 2.000.000,00 €. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος έγκριτου διαδικτυακού ιστότοπου έχουμε να αναφέρουμε ότι το βίντεο (που αφορά την κατασκευή δικτύου ύδρευσης) καλύπτει ένα μικρό τμήμα - περιοχή επέμβασης - κατασκευής δικτύου εξωτερικού υδραγωγείου που πρόκειται με την ολοκλήρωσή του να καλύψει τις ανάγκες σε πόσιμο νερό την πόλη της Σπάρτης και των οικισμών γύρω από αυτή, που υδροδοτούνται από την δεξαμενή της πόλης. Το έργο είναι σε εξέλιξη και ο τρόπος κατασκευής του διαμορφώνεται υπό την υπάρχουσα μελέτη και από τις κατά τόπους συνθήκες. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και αφορά σε κατασκευή δικτύου μήκους 10915 μ. στα πλαίσια του έργου με τίτλο “Κατασκευή Νέου Υδραγωγείου Σπάρτης από Πηγές Τρύπης”, προϋπολογισμού μελέτης 2.000.000,00 €. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο για την πόλη μας και θα παρακαλούσαμε για την υπομονή των συμπολιτών μας για την όποια όχληση προκαλέσαμε ή θα προκαλέσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Θα παρακαλούσαμε, επιπλέον, προς αποφυγή, συνήθως, λανθασμένων εντυπώσεων προτού δημοσιευθεί ένα άρθρο, μια καταγγελία, κλπ. να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία μας προκειμένου να υπάρχει έγκριτη ενημέρωση και όχι εικασίες».