ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε δήλωση προχώρησε σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος.

«Οι απαράδεκτες και διαλυτικές εικόνες ντροπής και ευτελισμού του ΠεΣυΠ που εκτυλίχθηκαν χθες (Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020) μετά την ψηφοφορία για την ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού κατά την οποία δεν εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού, έχουν πέραν των προσωπικών ευθυνών των πρωταγωνιστών ένθεν και εκείθεν ως βασική αιτία το ότι ο Περιφερειάρχης δεν αποδέχθηκε την ήττα του.
Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι όταν δεν υπάρχει πραξικοπηματικός νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο οποίος να μετατρέπει τη μειοψηφία σε πλειοψηφία όπως έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού όπου κατά παράβαση των μαθηματικών, της λογικής και της δημοκρατίας οι είκοσι που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό θεωρούνται από τον πραξικοπηματικό νόμο Μητσοτάκη ότι είναι περισσότεροι από τους 28 που τον καταψήφισαν!!! τότε επιδιώκει να κάνει διαδικαστικά πραξικοπήματα. Διότι η επιχείρηση να ξαναγίνει δεύτερη ψηφοφορία ήταν μεγάλο ατόπημα και επιχείρηση διαδικαστικού πραξικοπήματος. Ευθύνες πέραν του Περιφερειάρχη έχει σαφώς και ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ ο οποίος οφείλει να καταλάβει ότι αν δεν σέβεται ο ίδιος τον θεσμικό του ρόλο, ουδείς θα τον σεβαστεί ως Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος δεν είναι Πρόεδρος της παράταξης στην οποία ανήκει αλλά Πρόεδρος όλου του Συμβουλίου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει.
Εμείς ως εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» επειδή δεν θεωρούμε ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και επειδή έχουμε υποχρέωση να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», αφού δεν μας δόθηκε ο λόγος να διατυπώσουμε την άποψή μας στο ΠεΣυΠ, είμαστε υποχρεωμένοι να την γνωστοποιήσουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου δια των ΜΜΕ».