ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Η βουλευτής Xριστίνα Αλεξοπούλου δώρισε τάμπλετ στα 9 παιδιά του χωριού Μπόσι αλλά δε μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση γιατί δεν υπάρχει ίντερνετ και ακολουθούν τους γονείς τους στις στάνες - Το χωριό δεν έχει ούτε δρόμο.
Περίπου 200 χιλιόμετρα απόσταση από την Αθήνα υπάρχει ένα χωριό που κατά δήλωση των κατοίκων του βρίσκεται 200 χρόνια πίσω. Οι 22 ψυχές του χωριού είναι ουσιαστικά τα μέλη έξι - επτά οικογενειών που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, κυρίως αμπέλια με σταφίδα. Αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν το χωριό τους που είναι κρυμμένο στις πλαγιές της κεντρικής Αχαΐας, σκαρφαλωμένο στα 750 μέτρα υψόμετρο.

Η απόφαση τους να καλλιεργήσουν τη γη των προγόνων τους και να μείνουν με τα παιδιά τους στο ορεινό χωριό ισοδυναμεί με αυτοεξορία και καθημερινό μαρτύριο. Πρόκειται για το χωριό Μπόσι της κοινότητας Πετσάκων του Δήμου Καλαβρύτων που βιώνει την απόλυτη απομόνωση χωρίς δρόμο, τηλέφωνο και ίντερνετ. Τα 9 παιδιά του χωριού δε μπορούν να κάνουν καν τηλεκπαίδευση και ακολουθούν τους γονείς τους στις στάνες. Οπως λένε χαρακτηριστικά είναι τόσο απομονωμένοι που δεν τους βρίσκει ούτε ο... κορονοϊός.

Αλεξοπούλου: «Ντράπηκα...»

Ακόμα και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου έμεινε άφωνη όταν θέλησε να πάει στα παιδιά του Μπόσι τάμπλετ για να κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά με έκπληξη έμαθε πως δεν υπάρχει τηλέφωνο και ίντερνετ στο χωριό, ούτε καν δρόμος. «Με κάλεσε ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Πετσάκων που ανήκει το Μπόσι να βοηθήσουμε τα 9 παιδιά του χωριού, Με χαρά ανταποκρίθηκα και βρήκαμε και χορηγό που μας πρόσφερε τα τάμπλετ. Από εκεί και πέρα άρχισαν οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Αρχικά μου είπαν πως δε μπορούμε να πάμε στο χωριό επειδή βρέχει και η πρόσβαση είναι αδύνατη. Αυτό με ταρακούνησε. Ντράπηκα πραγματικά. Υπάρχει χωριό που επειδή βρέχει μένει αποκλεισμένο; Τελικά ξεκινήσαμε. Ηρθαν και μας πήραν από τον κεντρικό δρόμο και με μεγάλη δυσκολία διανύσαμε τα 7 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό. Αν πάθεις κάτι στο Μπόσι έχασες τη ζωή σου», δήλωσε συγκλονισμένη στο ethnos.gr η Χριστίνα Αλεξοπούλου και πρόσθεσε: «Θα το φέρω στη Βουλή»

«Οταν έφτασα έμαθα πως δεν υπάρχει ίντερνετ και τηλέφωνο. Οι κάτοικοι και τα παιδιά άκουσα να μου λένε με αξιοπρέπεια τα παράπονα τους. Δεν είχα λόγια να απαντήσω απέναντι σε νέους γονείς που έχουν 9 παιδιά απομονωμένα. Στη θέση τους δεν θα ψήφιζα. Είναι ευλογημένοι άνθρωποι, κρατάνε την οικονομία της χώρας και δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Επίσης το Μπόσι σε αναλογία κατοίκων έχει πολλά παιδιά. Οι οικογένειες αυτές είναι παράδειγμα προς μίμηση και εμείς δεν κάνουμε τίποτα να τους διευκολύνουμε. Θα φέρω σίγουρα το θέμα στη Βουλή».