ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η πολυετής κρίση με τις πολλαπλές πτυχές της, οικονομική, κοινωνική και υγειονομική, έχει συσσωρεύσει στις κοινωνίες προβλήματα κι έχει παγιώσει φτώχεια και ανέχεια. Ειδικά στα αστικά κέντρα τα προβλήματα είναι και θα είναι όλο και μεγαλύτερα.

Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στην συνέντευξή του στο notospress.gr, προετοιμάζει δομές και υπηρεσίες ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα προβλήματα δημοτών του ή σε πιθανή έξαρση της φτώχειας και της ανεργίας.

Έτσι από την μια πλευρά τονώνει με κάθε τρόπο την ζωή στην πόλη, ενθαρρύνει την παραμονή σε αυτήν και στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να αποδώσουν θέσεις εργασίας και εισροή συναλλάγματος και από την άλλη ετοιμάζει δομές όπως δημοτικό υπνωτήριο, συσσίτιο για 500 άτομα από τα δημοτικά μαγειρεία, κέντρο ημερήσιας φροντίδας, δημοτικά πλυντήρια σε συνδυασμό με υπάρχουσες δομές πρόνοιας, το δημοτικό παντοπωλείο, το δημοτικό φαρμακείο και το δημοτικό ιατρείο. Η Καλαμάτα προετοιμάζεται ακόμα και στην απευκταία περίπτωση έντονης κρίσης στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα να ανταποκριθεί και να σταθεί στα πόδια της αξιοπρεπώς μαζί με όποιους για διάφορους λόγους δοκιμάζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναβλήθηκε η εκδίκαση προσφυγής για την Ελιά καλαμών στο ΣτΕ

H Aστυνομία «σήκωσε» computer, φλασάκια και πρωτόκολλο από τον Δήμο Πύργου!

Οι χειμερινές εξοχικές κατοικίες στο προσκήνιο μετά από χρόνια

Covid-19: «Το στοίχημα τώρα είναι το εμβόλιο!» (audio)