ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σταύρος Αργειτάκος μέσα από το notospress.gr παρουσίασε, προφορικά, την νέα πρόταση που έχει υποβάλει η παράταξή του στον Δήμο Σπάρτης για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης με ταυτόχρονη δημιουργία δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση του Δήμου και πάρκιν, ικανού να εξυπηρετήσει 600 οχήματα.

Ο κ. Αργειτάκος έκανε έκκληση ώστε η πρόταση να γίνει αντιληπτή από την Δημοτική Αρχή Σπάρτης διότι υπάρχουν χρονικά περιθώρια σε ότι αφορά την εξασφάλιση πόρων για το συγκεκριμένο σύνθετο έργο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αργειτάκος ανέφερε ότι στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείουν οι οδοί Γκορτσολόγου, Μενελάου, Αγησιλάου και Ευαγγελιστρίας πωλούνται συγκεκριμένα ακίνητα. Επίσης ανέφερε ότι η ιδιοκτήτρια του Εμπορικού Κέντρου (Ευαγγελιστρίας και Γκορτσολόγου) κ. Καίτη Γεωργακοπούλου έχει εκδηλώσει την πρόθεση να δωρίσει τμήμα του συγκροτήματος στον Δήμο Σπάρτης. Όπως είπε ο κ. Αργειτάκος ο συνδυασμός μιας τέτοιας δωρεάς με την εξαγορά των ακινήτων που πωλούνται, (τόσο με πρόσοψη στην Αγησιλάου, όσο και σε Ευαγγελιστρίας και Γκορτσολόγου) διαμορφώνει έναν τεράστιο χώρο, σχεδόν το μισό οικοδομικό τετράγωνο, όπου μπορούν να διαμορφωθούν τα επιμέρους υπάρχοντα κτίρια για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και να δημιουργηθεί επίγειο και υπόγειο πάρκιν ικανό να εξυπηρετήσει έως και 600 οχήματα. Μάλιστα το συγκρότημα θα έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει διαφορετική είσοδο και έξοδο στις οδούς Αγησιλάου και Γκορτσολόγου, αντίστοιχα. Στα ακίνητα συμπεριλαμβάνονται τρία ακίνητα ιδιωτών (Αποστολάκου, Κονιδιτσιώτη, Μαρίνου) η Τράπεζα Ελλάδος και φυσικά το ακίνητο Περγαντή που ήδη είναι στην κυριότητα του Δήμου.

Ο Σταύρος Αργειτάκος υπογραμμίζει ότι αυτή την στιγμή τρέχουν προγράμματα χρηματοδότησης που είναι μοναδική ευκαιρία γιατί προβλέπουν την αγορά ακινήτων και ο Δήμος Σπάρτης θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εξηγεί ο πρώην δήμαρχος σε απόσταση 50 μέτρων από το παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο δημιουργείται το σύγχρονο Δημαρχείο της πόλης, αναπλάθεται η περιοχή και εξασφαλίζεται λύση το κυκλοφοριακό και στο πρόβλημα στάθμευσης οχημάτων, που θα επιδεινωθεί από την μείωση θέσεων στην Κ. Παλαιολόγου. Όμως ο κ. Αργειτάκος τονίζει - σε όλους τους τόνους - ότι πρόκειται για ένα έργο που πρέπει να προηγηθεί και να δρομολογηθεί πριν από κάθε άλλο και για λόγους εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων αλλά και προκειμένου να διαμορφώσει συνθήκες για να «τρέξουν» άλλα έργα με επίδραση στο κυκλοφοριακό.

Τελεί εν αναμονή της αντίδρασης από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.