Ικανοποίηση Βερούτη για την αντοχή των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης των ρεμάτων

ΛΑΚΩΝΙΑ. Επι μέρες στη Λακωνία η βροχόπτωση ήταν συνεχής. Με τοπικές καταιγίδες αλλά και συνεχή βροχόπτωση σε όλη την έκταση του Νομού. Απ' ότι φαίνεται τα έγα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας σε ποτάμια και ρέματα όχι μόνον δεν ανέδειξαν προβλήματα αλλά συνέβαλαν στην ομαλή απορροή. Ευχή όλων είναι να αντέξουν σε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις και συσσωρεύσεις όγκου νερού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρός Βερούτης δήλωσε:

«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε από το Καλοκαίρι για τον καθαρισμό τεχνικών έργων και ρεμάτων, με προσεκτικές και εστιασμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να θωρακίσουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Νομού μας, φαίνεται να αποδίδει, αφού μετά από μια εβδομάδα αδιάκοπων βροχοπτώσεων, δεν υπήρξαν προβλήματα.

Ο σχεδιασμός μας πέρα των τακτικών εργασιών που θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, περιλαμβάνει τη μελέτη και την κατασκευή μικρών ανασχετικών φραγμάτων στις ορεινές κοίτες των ρεμάτων, με στόχο τη συγκράτηση των υδάτων, τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στις κατοικήσιμες και καλλιεργήσιμες περιοχές.

Ευχαριστώ όλους τους Δήμους του Νομού για την καλή μας συνεργασία και σε αυτόν τον τομέα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας!»

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεπαίσθητη η μείωση κρουσμάτων στην Πελοπόννησο!

«Ξενοδοχεία «ζόμπι» στην Πελοπόννησο αν δεν αντιδράσουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια»

Σώθηκε εργάτης απο διαρροή χημικής ουσίας χάρη στην Πυροσβεστική!