ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΑ. Πουλιά μεταναστευτικά (πολλά!) και σταθμός παρατήρησής τους διεθνούς εμβέλειας, σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα -όχι μόνο ο ομώνυμος Μηχανισμός, λίγες δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι, κομβική θέση ανάμεσα σε Πελοπόννησο / Κύθηρα και Κρήτη.

Το τοπίο της φωτογραφίας δεν υφίσταται πλέον, μιας και εν έτει 2020 "made in Greece" τζιμάνια αποφάσισαν τη διάνοιξη δρόμου ως τον φάρο.

Επιστολή του Προεδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Πρόσφατα έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη η ύπαρξη ανεμολογικών ιστών και στα Αντικύθηρα. Η προσκόμιση ανεμολογικών μετρήσεων ενός έτους τουλάχιστον, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αίτηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς ενός επενδυτή προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Έπισης ο κ. Χαρχάλάκης έχει κοινοποιήσει την Ενημερωτική Επιστολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητή κ. Μανώλη Πλειώνη προς τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας σχετικά με τα προβλήματα που θα επιφέρει στην εθνική ερευνητική υποδομή ΠΑΓΓΑΙΑ η πιθανή εγκατάσταση αιολικών σταθμών στα Αντικύθηρα.

Δείτε εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση των 90 εκατ. στην Αρκαδία

Κράνος αρχαίου Έλληνα πολεμιστή από την Πελοπόννησο βρέθηκε σε ανασκαφή στην Κροατία!

Δείτε τι σκαρφίστηκε απατεώνες και άρπαξε από ηλικιωμένο 3.900€