ΠΑΤΡΑ. Συναγερμός έχει σημάνει στο Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν 3 τρόφιμοι του ιδρύματος και 1 εργαζόμενος.

Ήδη στο Ίδρυμα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ οι νοσούντες έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος

«Σας γνωρίζουμε ότι σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Ίδρυμα μας, στα πλαίσια των τακτικών μας ελέγχων που προβλέπονται από το Νόμο, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εργαστήριο ΒΙΟΛΑΝ Α.Ε, διαπιστώθηκαν τέσσερα (4) θετικά κρούσματα : μια εργαζόμενη και τρείς τρόφιμοι.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση για την ύπαρξη των θετικών κρουσμάτων, ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου θετικού κρούσματος του οποίου η εκπόνηση προβλέπεται από την Νομοθεσία και το έχουμε υποβάλλει στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ Ακολούθως προβήκαμε στις λήψεις δειγμάτων για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο σύνολο του προσωπικού και σε 80 περιθαλπόμενους, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ αναμένονται. Παράλληλα θέσαμε σε καραντίνα τόσο την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική, όσο και όσα άτομα από το προσωπικό συνυπηρετούσαν μαζί της, τις τελευταίες ημέρες ή ήρθαν σε στενή επαφή τόσο με την εργαζόμενη όσο και με τους τρόφιμους.

Για τις ενέργειες μας ενημερώσαμε την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα. Με δική τους σύσταση οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από τον θάλαμο καραντίνας του Ιδρύματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Πηγή: TheBest.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ψυχοπαθής» αποκεφαλίζει αφού κακοποιήσει κουτάβια και γατάκια στην Πάτρα

Χαλάζι χτυπά καλλιέργειες στα Παπαδιάνικα Λακωνίας!

«Ειδεχθής δολοφονία!» Στο εδώλιο αυτοί που σκότωσαν 73χρονη για μια χρυσή αλυσίδα!