ΑΙΓΙΟ. Συγκλονίζει η ηρωική πράξη του Στέφανου Τριανταφύλλου. Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής (αρχηγός της ΑΕ Αιγίου) έσωσε από βέβαιο θάνατο ηλικιωμένη γυναίκα στο Αίγιο με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, όταν το διαμέρισμά της έπιασε φωτιά!

Ηταν πριν δύο ημέρε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν ο Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια της εργασίας του ήταν στο αυτοκίνητο με συνάδελφό του και περνούσαν από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Κάποια στιγμή βλέπει πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από διαμέρισμα στον 2ο όροφο πολυκατοικίας και μια ηλικιωμένη γυναίκα να έχει ανοίξει το παράθυρο και να έχει υποστεί σοκ.

«Λέω αμέσως στον οδηγό να σταματήσει. Βλέπω τη γυναίκα στο παράθυρο να μην μπορεί να βγάλει φωνή. Παίρνω αμέσως την πυροσβεστική, τους λέω την οδό και κλείνω το τηλέφωνο. Αλλά τι να περιμένω; Πίστευα πως θα πεθάνει και αμφιβάλλω αν είχαν καταλάβει κάτι οι περίοικοι. Πλησιάζω στην πολυκατοικία, χτυπάω τα κουδούνια και τελικά μου άνοιξε μια κοπέλα. Ανεβαίνουμε πάνω και η πόρτα δεν άνοιγε. Τελικά, της έδωσα μια κλωτσιά, μπήκα μέσα και δεν έβλεπα το παραμικρό από τους καπνούς. Εν τω μεταξύ, πάνω στον πανικό μου, είχα ξεχάσει και τη μάσκα στο αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Είδα το άσπρο σάλι που φορούσε και έτσι την εντόπισα», λεει ο Στέφανος Τριανταφύλλου και συνεχίζει: «Οταν την πλησίασα, η γυναίκα είχε πάθει σοκ και δεν κουνιόταν από τη θέση της. Την έσυρα έξω για να μην πεθάνουμε και οι δύο από ασφυξία. Για μένα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Από τη στιγμή που το είδα, θα έμπαινα μέσα. Φοβήθηκα μήπως είναι παιδιά στο διαμέρισμα».

Αφού έβγαλε τη γυναίκα έξω από το διαμέρισμα, ήπιε λίγο νερό που του έφεραν και έφυγε! Η φωτιά προκλήθηκε από κατσαρόλα, την οποία είχε ξεχάσει η ηλικιωμένη γυναίκα ανοιχτή.

«ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ»

Την είδηση έκανε γνωστή η διοίκηση της ΑΕ Αιγίου που εξέδωσε ανακοίνωση: «Μόνο χαρά και υπερηφάνεια νιώθουμε για ένα δικό μας παιδί. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα που είναι δίπλα από τον κήπο τον Υψηλών Αλωνιών έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας του. Ο αρχηγός της ομάδας μας Στέφανος Τριανταφύλλου που τυχαίως εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, έτρεξε γρήγορα και με αυτοθυσία αφού έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος διέσωσε την ηλικιωμένη γυναίκα. Ως διοίκηση της ΑΕ Αιγίου σε συγχαίρουμε για αυτή την πράξη σου και είμαστε περήφανοι που είσαι μέλος της ομάδας μας!»