ΕΛΛΑΔΑ. Μένεις στο σπίτι και διασφαλίζεις ότι καθετί που φτάνει κοντά σου, τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής Και όμως, φτάσαμε σε μια εποχή που σκεφτόμαστε τα πάντα. Το ότι είσαι στο σπίτι, σου δίνει περισσότερο χρόνο να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις. Αν ωστόσο δεν το έχεις με τη μαγειρική ή τελοσπάντων, πεθύμησες να φας κάτι απ' έξω, δε χρειάζεται να στερηθείς την απόλαυση του έτοιμου φαγητού, φτάνει να πάρεις τα μέτρα σου. Σημείωσε πως για τη δική σου ασφάλεια, μπορείς να παραγγείλεις ακόμη και τα ψώνια τού σούπερ μάρκετ και να στα φέρουν delivery έξω από την πόρτα σου.

Και να σου η πανδημία του κορωνοϊού, που επηρέασε όλες τις μέχρι πρότινος συνήθειες μας. Ούτε το φαγητό delivery αποτελεί εξαίρεση, γιατί έξω από το σπίτι μπορεί να μη χρειάζεται να βγεις, αλλά εύλογα έχεις την ανησυχία κατά πόσο τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Άρα, από τη στιγμή που δεν είσαι μπροστά για να το διασφαλίσεις αυτό, πώς μπορείς να παραγγείλεις απ' έξω και να απολαμβάνεις το φαγητό σου, χωρίς να έχεις έννοια;

Καταρχάς, σημείωσε πως τα πλείστα εστιατόρια και γενικότερα οι χώροι εστίασης που λειτουργούν αυτή την περίοδο, έχουν προνοήσει να αφήνουν το φαγητό στην πόρτα ή την είσοδο του σπιτιού. Γι΄αυτό κι εσύ, φρόντισε ώστε να υπολογίσεις σωστά την ώρα και να έχεις πλύνει διεξοδικά τα χέρια σου προτού παραλάβεις την παραγγελία, καθώς επίσης να επαναλάβεις τη διαδικασία αμέσως μετά.

Εννοείται πως για να είσαι ακόμη πιο βέβαιος ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, φρόντισε να παραγγέλνεις από εστιατόρια ή fast foods που είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα.

Να έχεις πάντα κατά νου ότι όπως ανησυχείς εσύ, το ίδιο ακριβώς κάνει και ο διανομέας, που όσο και να πεις, η δική του ασφάλεια διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από τη δική σου. Γι΄ αυτό, προνόησε να πληρώνεις ηλεκτρονικά για να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο την οποιαδήποτε επαφή. Αν παρόλα αυτά, θα επιλέξεις να πληρώσεις με μετρητά, μόλις το πράξεις, πλύνε τα χέρια σου καλά και ακολούθως απολύμανέ τα με αντισηπτικό. Σκούπισε επίσης τη συσκευασία με αντισηπτικό και οτιδήποτε έχει έρθει σε επαφή με τρίτο χέρι. Οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι για το χρονικό διάστημα που επιζεί ο ιός στις επιφάνειες. Γι’ αυτό, προνόησε να τις καθαρίσεις επίσης. Εννοείται, πλένεις ξανά τα χέρια σου πριν αρχίσεις να τρως.

Όπως έχεις αντιληφθεί, το delivery την εποχή του κορωνοϊού δεν είναι τόση απλή υπόθεση. Είναι όμως αναγκαίο για τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, για όσους δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, για εκείνους που φοβούνται ακόμα και να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους. Άλλωστε, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, φτάνει να τηρείς κι εσύ προσωπικά όλους τους κανόνες υγιεινής. Αν το καλοσκεφτείς, διατρέχεις λιγότερο κίνδυνο εάν παραγγείλεις delivery παρά να βγεις έξω. Και αν γι΄αυτό, χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι λες και είσαι μικροβιοφοβικός, αξίζει τον κόπο.

Αυτές τις δύσκολες ώρες να θυμάσαι πάντως πως υπάρχουν υπεύθυνοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι που εκτός από ένα δύσκολο επάγγελμα ασκούν και λειτούργημα. Επίλεξέ τους, δείξε την εμπιστοσύνη, γίνε συνεργάσιμος, κάνε την παρατήρησή σου και δώσε το μπράβο εκεί που αξίζει.

Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Αυτός που είναι εκεί έξω έτοιμος να σε εξυπηρετήσει αξίζει επιβράβευσης.

[Δείτε στο notospress.gr τον κατάλογο με e-shop και τα delivery]