ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) με την απόφαση 1478/2020 στις 29 Νοεμβρίου 2020 έδωσε στην εταιρία HENGAS την άδεια διανομής και κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση έγκρισης της άδειας:

Από την εταιρία HENGAS υποβλήθηκε πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, στο οποίο περιγράφονται (α) η χρηματοδοτική διάρθρωση του έργου, οι πηγές και ο τρόπος χρηματοδότησής του,(β) οι ετήσιες προβλέψεις κεφαλαιουχικών δαπανών κατασκευής του δικτύου και λειτουργικού κόστους,(γ) προβλεπόμενη κατανάλωση (αριθμό συνδέσεων ανά κατηγορία πελατών και όγκο Φυσικού Αερίου) και (δ) υποβλήθηκαν οι ταμειακές ροές από επενδυτική, λειτουργική και χρηματοοικονομική δραστηριότητα, οι οποίες αποδεικνύουν την οικονομική αποδοτικότητα του δικτύου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στο ύψος των 8.631.500€ στο τέλος της πενταετίας και θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από ίδια κεφάλαια και κατά ένα μικρό μέρος από τραπεζική χρηματοδότηση.

Με το υποβληθέν πρόγραμμα ανάπτυξης θα καλυφθεί η πόλη της Μεγαλόπολης κατά 100% με δίκτυο διανομής και θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και των 1.079 καταναλωτών που καλύπτονται σήμερα από την υφιστάμενη τηλεθέρμανση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η εγκατάσταση ενός ρυθμιστικού/μετρητικού σταθμού Υψηλής (50/19) ο οποίος θα εγκατασταθεί σε έξοδο του Εθνικού Δικτύου Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και 2ρυθμιστικών/μετρητικών σταθμών χαμηλής πίεσης 19/4bar. Η σύνδεση των σταθμών αυτών με τον σταθμό υψηλής πίεσης θα γίνεται μέσω δικτύου μέσης πίεσης 19Bar συνολικού μήκους 3.000 μέτρων. Το δίκτυο χαμηλής πίεσης 4bar θα αποτελείται από το βασικό δίκτυο (πρωτεύον δίκτυο) σε σχήμα δακτυλίου μήκους 2.579 μέτρων και διαμέτρου Φ160 και 7.590μέτρων διαμέτρου Φ125. Τα κλαδιά πύκνωσης στις επιμέρους οδούς (δευτερεύοντα δίκτυα) θα είναι διαμέτρου Φ63 συνολικού μήκους 29.467 μέτρων. Το σύνολο των δικτύων χαμηλής πίεσης που προβλέπεται να κατασκευαστεί στην πενταετία ανέρχεται σε 39.636 μέτρα και θα είναι από αγωγούς πολυαιθυλενίου. Η πρόβλεψη της ετήσιας κατανάλωσης στο τέλος της πενταετίας ανέρχεται σε 67.707MWh.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός! 50 σμηνίτες θετικοί στην 124 Πτέρυγα Bασικής Eκπαίδευσης στην Τρίπολη!

Είναι αργά για να φιμώσουν τη νοσηλεύτρια που κατήγγειλε το Νοσοκομείο Κορίνθου!

Πωλούνται 15 ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο!