Δίκτυο 50 και πλέον σημείων σε ολόκληρο το δήμο
ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Την πρόταση του για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων υπέβαλλε ο Δήμος Κορινθίων στο Πράσινο Ταμείο ανταποκρινόμενος στην «πρόκληση» της ηλεκτροκίνησης, ενός περιβαλλοντικά ορθού τρόπου μετακίνησης με οφέλη αυταπόδεικτα.

Το Σχέδιο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μελέτης με ποσό 59.520 ευρώ και προβλέπει την χωροθέτηση δημόσιων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης με ένα κατ’ ελάχιστον σημείο επαναφόρτισης ανα 1.000 κατοίκους, ήτοι πάνω από 50 σημεία σε όλο το δήμο και ειδικά στις τουριστικές περιοχές του.

Ο Δήμος, επενδύοντας σε μεθόδους που δρουν ανακουφιστικά για το περιβάλλον, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση που «άνοιξε» στις 23 Νοεμβρίου και κατέθεσε την πρόταση του την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Ο «Φάκελος Σ.Φ.Η.Ο.» θα συμπεριλαμβάνει:

Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με το ήδη εκπονούμενο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά του Δήμου.
Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων-Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης.
Έκθεση Διαβούλευσης.
Ολοκλήρωση Φακέλου & Εφαρμογή Σχεδίου.
Το πρόγραμμα είναι 3ετές αναμένεται ωστόσο ν ακολουθήσουν και άλλες προσκλήσεις