ΑΡΓΟΣ. Με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδεία ο πρόεδρος της Ελληνικήγς Λϋσης Κυριάκος Βελόπουλος θέτει το θέμα της ανάγκης ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας, εντός του Δήμου Άργους- Μυκηνών». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κυρία Υπουργέ,
Στην περιοχή της Προσύμνης στεγάζεται και λειτουργεί, ήδη, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Το συγκεκριμένο σχολείο, υποστηρίζουν οι κάτοικοι, είναι πολύ σημαντικό, με προσφορά στην εκπαίδευση και στην τοπική κοινωνία. Πληροφορίες προερχόμενες από δημοσίευμα του διαδικτύου αναφέρουν ότι, η πρόσθετη ίδρυση ενός Καλλιτεχνικού Γυμνασίου κρίνεται αναγκαία για ολόκληρο το νομό και ότι, θα μπορούσε, ενδεχομένως, να υπάρξει συστέγασή του με το Μουσικό Σχολείο. Εναλλακτική πρόταση κάνει λόγο για τη στέγασή του στη Νέα Κίο για να παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησής του και από μαθητές του Ναυπλίου. Η ύπαρξη ενός τέτοιου σχολείου θα δώσει ώθηση σε παιδιά που έχουν ιδιαίτερη κλίση και αγάπη προς την γλυπτική, την ζωγραφική και το θέατρο, έτσι ώστε να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές δεξιότητές τους, παράλληλα με τα κανονικά μαθήματα.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, η ίδρυση και η λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου αποτελεί μια πολυπόθητη επένδυση, τόσο για τους κατοίκους του Άργους, όσο και για ολόκληρο το νομό Αργολίδας, με πολιτιστικές και οικονομικές προεκτάσεις, προτίθεσθε να λάβετε την πρωτοβουλία για την ίδρυση και στέγασή του στις παραπάνω προτεινόμενες περιοχές;»