ΚΑΣΤΟΡΙ. Με πίστωση 779.000€ πρόκειται να ανακαινιστεί το δημοτικό κτίριο Σπυρόπουλου στο κέντρο του Καστορείου Δήμου Σπάρτης. Το έργο που αποτελούσε επιδίωξη και πόθο ετών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, για επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του ανενεργού Δημοτικού Κτηρίου, ολικής επιφανείας 610,78 τ.μ., ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η επανάχρησή του από τον Δήμο Σπάρτης. Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα 13 έργα, ύψους 23,8 εκατ. ευρώ, από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου θα λειτουργήσει από τον Δήμο Σπάρτης πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποτελέσει αισθητή αναβάθμιση και της κεντρικής αγοράς του Καστορείου ενώ θα συνδράμει στην στέγαση πραγματικών αναγκών της μικρής κοινωνίας. Για το έργο έδειξαν ενδιαφέρον τόσο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος όσο και ο γενικός διευθυντής κ. Σκάλκος, αμφότεροι Λάκωνες, ενώ η πραγματοποίησή του οφείλεται στο ενδιαφέρον πολλών και διαφόρων Σπαρτιατών.