ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην προμήθεια 7 οικίσκων τύπου isobox προβαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να τους διαθέσει σε δημόσιες δομές υγείας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τον ασφαλή έλεγχο ύποπτων περιστατικών όσον αφορά τον κορονοϊό covid-19.

H ενέργεια αυτή γίνεται μετά την έγκριση που έδωσε η Οικονομική Επιτροπή, στην πρόσφατη συνεδρίασή της, όσον αφορά το πρακτικό της επιτροπής που διενήργησε την διαπραγμάτευση για την εν λόγω προμήθεια, ο προϋπολογισμός της οποίας είναι 70.000 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίασή της, η Επιτροπή ενέκρινε την προμήθεια 900 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου προέβη στην έγκριση των όρων διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της εκπονηθείσας μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του επιχειρηματικού πάρκου Μεγαλόπολης.

Ενέκρινε επίσης το πρακτικό της δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 70.000 ευρώ έργο καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο έως Δερβένι.

Εξ άλλου, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης αναφορικά με το έργο της συντήρησης της επαρχιακής οδού 7, στο τμήμα Αργος – Κουτσοπόδι, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Ακόμα, ενέκρινε την διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο του ηλεκτροφωτισμού κόμβων και άλλων σημείων του εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Εγκρίθηκε, τέλος, και η 13η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ 20% για το 2020.