ΠΥΛΟΣ. Σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης των αναγκών που έχουν προκύψει σε μαθητές με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προμηθεύει με ψηφιακό εξοπλισμό (tablet) μαθητές όλων των βαθμίδων στην περιοχή αρμοδιότητάς του, που δεν έχουν τα απαραίτητα ψηφιακά μέσα, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, που έχουν προκύψει από την πανδημία

Ειδικότερα, οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου έχουν αναλάβει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, δαπάνη η οποία καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί σημαντικό μέρος των αναγκών που έχουν διαπιστωθεί. Το υλικό έχει ήδη διανεμηθεί στους περισσότερους μαθητές, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η παράδοση στους υπόλοιπους δικαιούχους.

Η ενέργεια αυτή καταδεικνύει την έμπρακτη στήριξη των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου στη σχολική κοινότητα, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχουν μεριμνήσει για την προμήθεια υλικού στις σχολικές μονάδες, εργασίες συντήρησης, αλλά και κτιριακές παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να διασφαλίσουμε ισάξια συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γνωρίζουμε, ότι στην παρούσα φάση καλύπτουμε μόνο ένα μέρος του συνόλου των αναγκών, ωστόσο, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, εργαζόμαστε για περαιτέρω ενίσχυση των μαθητών μας. Τη μέριμνα για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν αναλάβει οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σιψάς και Δημήτρης Γαιτάνης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Ρομπάκης».