ΓΥΘΕΙΟ. Στις 7/8 η ΕΛΑΣ εντόπισε φυτείες στη Λακωνία συνεχίζοντας από τότε την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, ταυτοποίησε τα στοιχεία των καλλιεργητών της μίας εκ των δύο φυτειών, όπου σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας καλλιεργούνταν 533 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4,1 μέτρων περίπου.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 41 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν, στις 24.11.2020 το βράδυ, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, μετά από Εντάλματα Σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Γυθείου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 50,9 γραμμαρίων καθώς και 1 μαχαίρι, τύπου πεταλούδα, με μήκος λάμας 9,5 εκατοστών.

Οι ποσότητες λαθραίου καπνού, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.