Αυτοί θα μας πεθάνουν πριν την ώρα μας…

Υβρις στους νεκρούς, στους ασθενείς και στους φοβισμένους πολίτες

«Γεραπετρίτης: Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς»

ΕΛΛΑΔΑ. Με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα, υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην απόκριση των μέτρων, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ. Αλλά δεν είναι αυτό το σημείο που προκαλεί ο κ. Γεραπεττίτης.

«Φαίνεται ότι θα πάμε σε μια σταδιακή άρση μέτρων, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως τα σχολεία, και για λόγους ψυχολογικής ισορροπίας των παιδιών, θα επανέλθουν στην κανονική ροή με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το συντομότερο δυνατόν». Ούτε βέβαια η ομολογία ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί καθολικά μέτρα μας ανησυχεί πλέον: «Ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown».

Η δήλωση για τις ΜΕΘ που προκάλεσε αντιδράσεις και κανονικά θα έπρεπε να οδηγήσει σε παραίτηση είναι:

«Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση».

Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε πάντως πλείστες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. ‘Ομως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προκαλέσει την αντίδραση του πρωθυπουργού.

Αν αυτά είναι τα μαθηματικά και η κοινωνιολογία που προάγουν οι υπουργοί της Κυβέρνησης, αν αυτές είναι οι προσδοκίες και αν έτσι αντιλαμβάνονται την ευθύνη έναντι του λαού τότε «Κύριε Μητσοτάκη να χαίρεστε και την Κυβέρνησή σας και τα επιτεύγματά της…»

ΥΓ. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η γνώμη των βουλευτών της ΝΔ στην Πελοπόννησο για την δήλωση Γεραπετρίτη...

Ειδήσεις σήμερα:

Προβολή της Ελαφονήσου μέσα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές

Τα πυρηνελαιουργεία «πνίγουν» το Ναύπλιο!

Δούκας: Θαρραλέα και ιστορική η απόφαση για την Κων/νου Παλαιολόγου

Project 1,4 δισ. € στην Καλαμάτα με πλούσιο παρασκήνιο…